01 Temmuz 2024, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Thy, Pgsus yatırımcıları açısından konuya bakacak olursak, iaç ile hava yollarının zararı varsayalım milyon dolarlar seviyesinde. zaten pegasus çoğu zaman zarar yazıyor. thynin kar marjı yüzde 5 civarında. yatırımcılar olarak şirketlerin cebinden çıkmayacak para neden hava trafik kontrolörlerine verilmez.
  • Biz Huz-Sen olarak hakeden herkesin destekçisiyiz hülasa İş Yavaşlatma bildirisine imza atmadığımız gibi hava kontroloru arkadaşlarımız hakettiklerini almalılar vesselam
  • Kontrolöre 6 000 euro veriyoruz diye fatura et. Gelen paranın 3 te 1 ini kontrolöre ver gerisini dağıt... ondan sonra kurum bölünmesin..
  • Serdar bey merhaba neden sadece ATC diye sabahtan akşama bu adamları köşene taşıyorsun da diğer personelden gram bahsetmiyorsun EUROCONTROL maliyet prensiplerini incelerseniz sadece hava trafik değil tüm personelin sonuna kadar hakkettiğini göreceksin. Sonrasında daire başkanından ve baş müdürlerden daha eğitimli demişsin.Genel Müdürümüze hodri meydan falan demişsin bunları hangi pskoloji ile yazıyorsun bilmiyorum ama bence elini vicdanına koy ve zaten halihazırda daire başkanından fazla alan diğer personelin iki katı alan bu adamı değil haksızlığa uğrayan diğer personele yönelik birşeyler yaz yazki biz de artık sana adam gibi adam diyelim
  • Olmayan iş barışı bahane edilerek hem bir meslek grubu hem de koskoca ülke zarara uğratılıyor. Ne için ya ne için? Bu kurumda iş barışı zaten yok, her Allahın günü Atclere lanet okuyan arkasından demediğini bırakmayan insanlarla çalışıyoruz. Bunu bilen ve hiç bir şey yapmayan bir yönetim var. Biri atc dövse e atc olmasaydı dayak yemezdi diyecek yöneticiler var. Bu kurumda iş barışı yok artık kabul edin.
  • Ağzınıza sağlık Serdar Bey. Bizler için dik duruşunuzdan vazgeçmediğiniz için teşekkürler.Görmezden gelmeye devam etsinler bakalım. Bu gidişle de iaç olmayan günlerde aynı şekilde çalışmaya devam edeceğiz.
  • Alışmışız fonlanmış gazetecilere. Merdiven altı haber sitesini (adını ilk defa duyduğum bir site) aradım. Haberde böyle böyle iddia etmişsin kaynağın ne diyorum. Öyle diyor. Yalan haber diyorum mahkemeye ver diyor. Hepimiz ölüp gideceğiz. Hiç mi bunların hesabı sorulmayacak? İki bedava bilet mi verdiler kaça satıyorsun kalemini? Böyle karaktersizleri gördükten sonra doğru haberin önemi daha da artıyor. Serdar bey bizi en doğru anlayan kişi sanırım. Desteğiniz için teşekkür ederim. Para almadan da destek olunuyormuş demek ki.
  • Ya bırakın bu işleri ya ne iacsi kimsenin sizi umursadigi yok anlatın bunu artık
  • Biz şehir efsanelerine bakmıyoruz.
  • Arkadaşlar Hasan soğan ekmek yesin diyorlar. Hans hamuduyla götürecek ne varsa. Hans kölelerinden hizmet bekliyor. Efendilerine hizmet edenler tabi ki Hasan'ı düşünmez.

HODRİ MEYDAN

Geldik yeni bir yaz haftasına daha. En hazetmediğim cümledir “Ben söylemedim mi” demek. Ama olan oluyor. Her şey tam da söylediğim gibi ilerliyor…

Biliyorsunuz haftalarca, aylarca Hava Trafik Kontrolörü arkadaşların HTK-SEN öncülüğünde ve TATCA’nın da desteğiyle yürüttükleri İAÇ faaliyetine köşemde yer verdim. Bu sürecin DHMİ yöneticileri tarafından iyi yönetilmediğini ve böyle giderse havada ciddi bir krizin bizi beklediği uyarısını defalarca yaptım.

Sürekli bu konuyu köşeme taşıdığım için ben de birtakım suçlamalara ve birtakım baskılara maruz kaldım.

O yüzden bütün baskılara, sürgün ve ceza tehditlerine rağmen haklı mücadelelerinde korkusuzca devam eden Hava Trafik Kontrolörü arkadaşları çok daha iyi anlıyor ve onlara saygı duyuyorum. Bildiklerimin bende kalmaması adına zamanı geldiğinde bu süreçle ve yaşanılanlarla ilgili sizlerle öyle şeyler paylaşacağım ki; duyduklarınıza inanamayacaksınız. Hazreti Ali’nin şu meşhur sözünün gereğini yapacağım; susmayacağım, çirkinleşmeyeceğim. ‘BİLMEYENİN KONUŞMASI KADAR, BİLENİN SUSMASI DA ÇİRKİNDİR’
 
Gelelim konumuza. Bayram öncesi ve sonrası hava trafiğinde ciddi bir yoğunluk ve gecikmeler yaşandı. Yolcuların isyanı gerek ulusal medyada ve gerekse sosyal medyada oldukça fazla gündem oldu. Fakat lütfen dikkat buyurunuz buraya, yetkililerden bu gecikmelerin asıl sebebine dair elle tutulur bir açıklama nedense duyamadık.

Papua Yeni Gine’den, Cibuti’den, Liechtenstein’den bahsedildi ama her ne hikmetse özellikle ve özellikle İAÇ’den bahsedilmedi. Yapmayın etmeyin kıymetli sektör yöneticileri ve DHMİ yöneticileri bir yerlerden talimatla uygulamakta olduğunuz sansür ve karartma ile gerçeklerden kaçamazsınız ve gerçekleri kamuoyundan gizleyemezsiniz!

Siz sektör yöneticileri; kendiniz ve çalışanlarınızın sahip olduğu haklara kavuşmak için mücadele eden hava trafik kontrolörü arkadaşları görmezden gelemezsiniz. Siz DHMİ yetkilileri; birçok yönetim kurulu üyesinden, daire başkanlarından, başmüdür ve meydan müdürlerinden çok daha iyi eğitim almış ve donanım sahibi Hava Trafik Kontrolörlerine üvey evlat muamelesi yapamazsınız. Bu kriz görmezden gelinerek çözülmez, çözülemez. Şirketlere baskı yapılarak manipülatif, doğru olmayan bilgi ve verilerle ne zamana kadar kamuoyunu yanıltmaya devam edeceksiniz? Sizler de biliyorsunuz ki bu mücadelelerinde Hava Trafik Kontrolörleri sonuna kadar haklı. Bu hakkı teslim etmek gerek artık. İnatlaşarak ülkeye de çalışanlarınıza da yazık ediyorsunuz. Yapmayın!

Yıl olmuş 2024 biz sansürden, kısıtlamadan birtakım engellemelerden bahsediyoruz. Hüseyin Keskin Bey çıkıyor ‘arkadaşlar İAÇ diye bir şey icat etmişler, şimdiye kadar trafiğimize bir etkisi de yok, kendileri yapsınlar’ şeklinde küçümseyici ve alaycı bir yaklaşım sergiliyor. Sayın Ahmet Bolat çıkıyor, o da inkâr ve görmezden gelme yöntemine bir de mahkeme tehditi ekliyor. İzlediğimde gözlerime, duyduğumda kulaklarıma inanamadım. Ahmet Bey siz THY Yönetim Kurulu Başkanısınız ama aynı zamanda iyi bir akademisyensiniz. Bu sözleri size yakıştıramadım maalesef. İnanın herkes bu konuyu çözse çözse Ahmet Bolat çözer diyordu. İnanın şok oldum.

Bir konuya daha değinmeden geçemeyeceğim. Ben Hava Trafik Kontrolörlerini Sivas’tan İzmir’e, Mardin’den Trabzon’a, Antalya’dan İstanbul’a kadar bu denli motive, birlik ve beraberlik içerisinde olmalarını görmedim. Hepsi olanın bitenin farkında. Kendi içlerinden çıkıp yönetici olan arkadaşlarının bu zorlu süreçteki vefasızlığını da not ediyorlar. Tabiri caizse iteni de biliyorlar, tutmayanı da biliyorlar.

Yavaş yavaş yazımın sonuna gelirken konuyu şöyle bir toparlayayım müsaadenizle. Yolcular bir anormallik var daha önce böyle gecikmeler olmuyordu diyor. Aylardan beri Hava Trafik Kontrolörleri HTKSEN öncülüğünde İAÇ yapacaklarını/yaptıklarını sosyal medya ve bilgi paylaşım kanallarından kamuoyu ile paylaşıp havayolu şirketlerini ve yolcuları uyarıyorlar.

Pilotlar İAÇ’nin ve İAÇ kaynaklı sorunların farkında. Konu meclise ve ulusal basına kadar yansımış durumda. Her ne hikmetse Prof.Dr. Ahmet Bolat ve Hüseyin Keskin ittifak halinde yok öyle bir şey diyor. Buna da saygı duyuyorum. Fakaaaaat HODRİ MEYDAN diyorum.

Madem öyle var mısınız karşılıklı bir televizyon programında veya Airporthaber’in sosyal medya hesaplarında bu konuyu konuşmaya. Tabloyla, rakamlarla, istatiksel verilerle. HTK-SEN Genel Başkanı ile birlikte Tatca Genel Başkanı ile birlikte var mısınız bu konuyu konuşup gerçekleri kamuoyu ile paylaşmaya? Konuşarak daha iyi anlaşılır bu konu, tehdit ve kısıtlamalarla değil diye düşünüyorum. Ne dersiniz?

Var mısınız?

Hepinize sağlıklı ve mutlu bir hafta diliyorum…

Serdar BAŞAĞAOĞLU
[email protected]

HODRİ MEYDAN

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

bilanço borsa ~ 2 gün önce
Thy, Pgsus yatırımcıları açısından konuya bakacak olursak, iaç ile hava yollarının zararı varsayalım milyon dolarlar seviyesinde. zaten pegasus çoğu zaman zarar yazıyor. thynin kar marjı yüzde 5 civarında. yatırımcılar olarak şirketlerin cebinden çıkmayacak para neden hava trafik kontrolörlerine verilmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reis çözecektir ~ 2 gün önce
Biz Huz-Sen olarak hakeden herkesin destekçisiyiz hülasa İş Yavaşlatma bildirisine imza atmadığımız gibi hava kontroloru arkadaşlarımız hakettiklerini almalılar vesselam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biz ayrılamayız ~ 2 gün önce
Kontrolöre 6 000 euro veriyoruz diye fatura et. Gelen paranın 3 te 1 ini kontrolöre ver gerisini dağıt... ondan sonra kurum bölünmesin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
taraflı tarafsız ~ 2 gün önce
Serdar bey merhaba neden sadece ATC diye sabahtan akşama bu adamları köşene taşıyorsun da diğer personelden gram bahsetmiyorsun EUROCONTROL maliyet prensiplerini incelerseniz sadece hava trafik değil tüm personelin sonuna kadar hakkettiğini göreceksin. Sonrasında daire başkanından ve baş müdürlerden daha eğitimli demişsin.Genel Müdürümüze hodri meydan falan demişsin bunları hangi pskoloji ile yazıyorsun bilmiyorum ama bence elini vicdanına koy ve zaten halihazırda daire başkanından fazla alan diğer personelin iki katı alan bu adamı değil haksızlığa uğrayan diğer personele yönelik birşeyler yaz yazki biz de artık sana adam gibi adam diyelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İş savaşı ~ 2 gün önce
Olmayan iş barışı bahane edilerek hem bir meslek grubu hem de koskoca ülke zarara uğratılıyor. Ne için ya ne için? Bu kurumda iş barışı zaten yok, her Allahın günü Atclere lanet okuyan arkasından demediğini bırakmayan insanlarla çalışıyoruz. Bunu bilen ve hiç bir şey yapmayan bir yönetim var. Biri atc dövse e atc olmasaydı dayak yemezdi diyecek yöneticiler var. Bu kurumda iş barışı yok artık kabul edin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atc ~ 2 gün önce
Ağzınıza sağlık Serdar Bey. Bizler için dik duruşunuzdan vazgeçmediğiniz için teşekkürler.Görmezden gelmeye devam etsinler bakalım. Bu gidişle de iaç olmayan günlerde aynı şekilde çalışmaya devam edeceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atc ~ 2 gün önce
Alışmışız fonlanmış gazetecilere. Merdiven altı haber sitesini (adını ilk defa duyduğum bir site) aradım. Haberde böyle böyle iddia etmişsin kaynağın ne diyorum. Öyle diyor. Yalan haber diyorum mahkemeye ver diyor. Hepimiz ölüp gideceğiz. Hiç mi bunların hesabı sorulmayacak? İki bedava bilet mi verdiler kaça satıyorsun kalemini? Böyle karaktersizleri gördükten sonra doğru haberin önemi daha da artıyor. Serdar bey bizi en doğru anlayan kişi sanırım. Desteğiniz için teşekkür ederim. Para almadan da destek olunuyormuş demek ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tatca htksen ~ 2 gün önce
Ya bırakın bu işleri ya ne iacsi kimsenin sizi umursadigi yok anlatın bunu artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilirkişi ~ 2 gün önce
Biz şehir efsanelerine bakmıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hans ~ 2 gün önce
Arkadaşlar Hasan soğan ekmek yesin diyorlar. Hans hamuduyla götürecek ne varsa. Hans kölelerinden hizmet bekliyor. Efendilerine hizmet edenler tabi ki Hasan'ı düşünmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000