01 Temmuz 2024, Pazartesi 12:46:03

Şimşek'ten yurt dışına çıkış harcıyla ilgili açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, az kazandan en az vergi almak için sistemi kurgulanacağını belirterek, yurt dışına çıkış harcı artışında nihai karar verilmediğini kaydetti.
  • Diğer ülkeler ülkesine giren yabancılardan para alır, bizimkiler kendi vatandaşı çıkarken alıyor çok komik. YUrtdışı Maldivlerden ibaret değil. Anası, sevgilisi, arkadaşı vs birçok sebeple çıkan var. Suriyeliler bayramda memleketine giderken kapıda onlardan almayı da unutmayın olur mu?...
  • Asgari ücrete göre dünyanın en pahalı arabası,benzini,elektriği, interneti,doğalgazı,cep telefonu, pasaportu,eti,uçak bileti harç ve vergileri bu ülkede bize iktidar tarafından müşteri hesabı layık görülüyor!
  • Yurt dışına gitmek isteyen vatandaşından har(a)ç alan başka kaç ülke biliyorsunuz? Pasaport harç ve defter bedeli ile yeterince zaten söğüşlenmiyor muyuz..?
  • Tıpkı T.Ö gibi Küresel Sermaye Baronunun yetiştirmesi,bu harcı da ustası icad etmişti konut fonu harcı olarak, şimdi aynı izi takip ediyor....Parası olan yurt dışına çıkıyor da lüks bir şeymi bu;parası olan yurt içinde gezemiyormu;ona ne vergi getireceksin?...150 ₺ az geliyorsa 300 ₺ yaparsın ama bu bile seni kesmez,ortalalıkta 1.500-3.000 rakamları dolaşıyor.Yolunacak kazlar kümeste çaresizler dimi.
  • dünyada 207 tane resmi ülke mevcut acaba bizim haricimizde başka hangi ülkede böyle keyfe keder saçma sapan bir harç pulu muhabbeti var? Alacaksan ülkene ayak basandan al, giden kendi vatandaşından değil
  • Siz nasıl insanlarsınız. Kuldan utanmadığınızı biliyoruz Allah tan da korkmuyorsunuz. Saltanata gelince gıkınız çıkmıyor. O saltanatın içinde boğulun.
  • Yaygara diyorsun da millete küfür eden müteahhitin vergi borcunu sildiniz o da ülkedeki en lüks ve pahalı özel jeti aldı diğer yandaşların da vergi borçları silindi. İga da devlete ödemesi gereken kira borcunu ödemiyor sürekli erteliyorsunuz,niye? Dünyada ilk kez döviz bazlı yolcu,araç,geçiş hasta garantileriyle yol,köprü vs yaptınız milleti 40 sene ödesen bitmez ağır borca soktunuz. Akapenin ülkeyi kasten kötü yönetmesinden, yolsuzluk,kokuşmuşluk,çürümüşlük rüşvet,devleti yönetenlerin gösteriş şatafat,lüks hayat merakı yüzünden ekonomi battı,enflasyon uçtu,alım gücü,paranın değeri bitti,adalet, eğitim,sağlık,guvenlik kalmadı, iktidarda kalmak için saraydakinin iktidara mal olsa da çıkarmam dediği eyt çıktı,avrupadan para gelecek diye ülkeye tıka basa suriyeli vs dolduruldu,buz ülkesi Kanada'dan nohut,mercimek ithal eder hale geldik,aleyhimize ne varsa yapan ülkelere muhtaç durumdayız,ülkenin adı uyuşturucu,mafya,suç ile anılıyor,yarattığınız delik o kadar büyük ki bilhassa akaryakıttaki aşırı vergiyi indireceğiniz yerde tam tersi vergi,harçları daha da arttırıyorsunuz,yenilerini icat ediyorsunuz,milleti insanlıktan çıkardınız hala utanmadan,sıkılmadan imkanı olmayan yurtdışına çıkabilir mi diyorsun da bu millete ne yapsan müstahak maalesef arada biz de yandık Allah da seni,senin gibileri, sizlere oy vereni yaksın!
  • sen bunu nasil soylersin sen thy ve diger havayollari dusmani misin insanlarin ucaga binememesini saglamak mi istiyorsun- umarim bir an once koltuktan kalkarsin. koltukta fazla oturunca da Boyle oluyor demekki. reis hakli surekli degistirmekte sizleri
  • bu Adam ne dedigini bilmiyor bence. imkani olan zaten sana pasaport icin 10k oduyor. bilet alirken vergi veriyor. havalimani vergisi veriyor, imkani olmayan Yurt disina cikiyor, biri bu adama turkiyede tatil ile Yurt disinda tatil arasindaki farki anlatmali, merak Edip de 15 gun turkiye tatili ile 15 gun Yurt disi tatil farkina bakmiyor, ben de cok ozledin bodrumu marmarisi antalyayi. Sayin bakan, biz turkiyede tatil yapamadigimiz icin ve sadece tatil degil Kultur turlari yapmak icin dunyayi gormek istedigimiz icin gitmek gormek gezmek istiyoruz, mahalleden cikmayalim taksime de gitmeyelim, pursaklarda oturan ulus genclik parkina gitmemeli gidecekse semtler arasi gecis ucreti de al. imkani olandan bahsediyor akillara zarar. 1 tl bile alamazsin, anayasaya aykiri sen bana ucretsiz pasaport versen nasil olur
  • İlimden bilimden uzak ben yaptım oldu denilerek ülke ciddi çıkmaza sokuldu. Hatta din bile alet edilmeye çalışıldı. Yazık gerçekten yazık

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, az kazandan en az vergi almak için sistemi kurgulanacağını belirterek, yurt dışına çıkış harcı artışında nihai karar verilmediğini kaydetti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yurt dışı çıkış harçlarına yapılması planlanan zam için şunları söyledi: “İmkanı olmayan birisi yurtdışına gidebilir mi? Biz de imkanı olandan vergi alınmasını taslağa aldık.”

Habertürk ve Bloomberg HT ortak yayınında Fevzi Çakır’ın sorularını yanıtlayan Mehmet Şimşek, asgari ücret, vergi taslağı, EYT düzenlemesi ve muhalefetin ekonomi politikaları eleştirileri hakkında konuştu. Vergi taslağı için yapılan eleştirileri yaygara olarak nitelendiren Şimşek, “Vergilendirilmeyen alanlardan vergi almak, yeni bir vergi yükü getirmek değil. Koparılan yaygaralar doğru değil” dedi.

Bakan Şimşek şu ifadeleri kullandı:

"Biz bu çıkış harcını artırmayı planlıyoruz. 23 yaşına kadar bu harcın alınmaması gündemde. Sonu nasıl olur bilmiyorum. İmkanı olmayan birisi yurtdışına gidebilir mi? Biz de imkanı olandan vergi alınmasını taslağa aldık. Taslak ham bir taslak. Yurt dışı çıkış harcında taslağın son hali verilmedi."

Şimşek'ten yurt dışına çıkış harcıyla ilgili açıklama

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

LMFAO ~ 3 gün önce
Diğer ülkeler ülkesine giren yabancılardan para alır, bizimkiler kendi vatandaşı çıkarken alıyor çok komik. YUrtdışı Maldivlerden ibaret değil. Anası, sevgilisi, arkadaşı vs birçok sebeple çıkan var. Suriyeliler bayramda memleketine giderken kapıda onlardan almayı da unutmayın olur mu?...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş değil sanki müşteriyiz ! ~ 3 gün önce
Asgari ücrete göre dünyanın en pahalı arabası,benzini,elektriği, interneti,doğalgazı,cep telefonu, pasaportu,eti,uçak bileti harç ve vergileri bu ülkede bize iktidar tarafından müşteri hesabı layık görülüyor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eğri Oturalım ~ 3 gün önce
Yurt dışına gitmek isteyen vatandaşından har(a)ç alan başka kaç ülke biliyorsunuz? Pasaport harç ve defter bedeli ile yeterince zaten söğüşlenmiyor muyuz..?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ş Mc Queen ~ 3 gün önce
Tıpkı T.Ö gibi Küresel Sermaye Baronunun yetiştirmesi,bu harcı da ustası icad etmişti konut fonu harcı olarak, şimdi aynı izi takip ediyor....Parası olan yurt dışına çıkıyor da lüks bir şeymi bu;parası olan yurt içinde gezemiyormu;ona ne vergi getireceksin?...150 ₺ az geliyorsa 300 ₺ yaparsın ama bu bile seni kesmez,ortalalıkta 1.500-3.000 rakamları dolaşıyor.Yolunacak kazlar kümeste çaresizler dimi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rambo ~ 3 gün önce
dünyada 207 tane resmi ülke mevcut acaba bizim haricimizde başka hangi ülkede böyle keyfe keder saçma sapan bir harç pulu muhabbeti var? Alacaksan ülkene ayak basandan al, giden kendi vatandaşından değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnsaf ~ 3 gün önce
Siz nasıl insanlarsınız. Kuldan utanmadığınızı biliyoruz Allah tan da korkmuyorsunuz. Saltanata gelince gıkınız çıkmıyor. O saltanatın içinde boğulun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eyyyy şimşekkkkk ~ 3 gün önce
Yaygara diyorsun da millete küfür eden müteahhitin vergi borcunu sildiniz o da ülkedeki en lüks ve pahalı özel jeti aldı diğer yandaşların da vergi borçları silindi. İga da devlete ödemesi gereken kira borcunu ödemiyor sürekli erteliyorsunuz,niye? Dünyada ilk kez döviz bazlı yolcu,araç,geçiş hasta garantileriyle yol,köprü vs yaptınız milleti 40 sene ödesen bitmez ağır borca soktunuz. Akapenin ülkeyi kasten kötü yönetmesinden, yolsuzluk,kokuşmuşluk,çürümüşlük rüşvet,devleti yönetenlerin gösteriş şatafat,lüks hayat merakı yüzünden ekonomi battı,enflasyon uçtu,alım gücü,paranın değeri bitti,adalet, eğitim,sağlık,guvenlik kalmadı, iktidarda kalmak için saraydakinin iktidara mal olsa da çıkarmam dediği eyt çıktı,avrupadan para gelecek diye ülkeye tıka basa suriyeli vs dolduruldu,buz ülkesi Kanada'dan nohut,mercimek ithal eder hale geldik,aleyhimize ne varsa yapan ülkelere muhtaç durumdayız,ülkenin adı uyuşturucu,mafya,suç ile anılıyor,yarattığınız delik o kadar büyük ki bilhassa akaryakıttaki aşırı vergiyi indireceğiniz yerde tam tersi vergi,harçları daha da arttırıyorsunuz,yenilerini icat ediyorsunuz,milleti insanlıktan çıkardınız hala utanmadan,sıkılmadan imkanı olmayan yurtdışına çıkabilir mi diyorsun da bu millete ne yapsan müstahak maalesef arada biz de yandık Allah da seni,senin gibileri, sizlere oy vereni yaksın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy dusmanisin ~ 3 gün önce
sen bunu nasil soylersin sen thy ve diger havayollari dusmani misin insanlarin ucaga binememesini saglamak mi istiyorsun- umarim bir an once koltuktan kalkarsin. koltukta fazla oturunca da Boyle oluyor demekki. reis hakli surekli degistirmekte sizleri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mike ~ 3 gün önce
bu Adam ne dedigini bilmiyor bence. imkani olan zaten sana pasaport icin 10k oduyor. bilet alirken vergi veriyor. havalimani vergisi veriyor, imkani olmayan Yurt disina cikiyor, biri bu adama turkiyede tatil ile Yurt disinda tatil arasindaki farki anlatmali, merak Edip de 15 gun turkiye tatili ile 15 gun Yurt disi tatil farkina bakmiyor, ben de cok ozledin bodrumu marmarisi antalyayi. Sayin bakan, biz turkiyede tatil yapamadigimiz icin ve sadece tatil degil Kultur turlari yapmak icin dunyayi gormek istedigimiz icin gitmek gormek gezmek istiyoruz, mahalleden cikmayalim taksime de gitmeyelim, pursaklarda oturan ulus genclik parkina gitmemeli gidecekse semtler arasi gecis ucreti de al. imkani olandan bahsediyor akillara zarar. 1 tl bile alamazsin, anayasaya aykiri sen bana ucretsiz pasaport versen nasil olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Allah sizi ıslah etsin ~ 3 gün önce
İlimden bilimden uzak ben yaptım oldu denilerek ülke ciddi çıkmaza sokuldu. Hatta din bile alet edilmeye çalışıldı. Yazık gerçekten yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000