20 Mayıs 2024, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Bu pilotlar napıyor da 500 bin 1 milyon maaş alıyor. Alın onlardan verin Atclere.
  • Aynen bence de az, sizin de pilotlar gibi yurtdışına gitmenizi tavsiye ederim, kolay gelsin.
  • tasarruf tedbiri deyince kamu personeli servislerini kaldıranlar, yarın bizden de 5 litre benzini 1 litreye düşürür….
  • Bayramda ikramiye bekliyoruz yetmiyor yetmiyorrr
  • Atclere akil..uluslarasi bor danisman firma bulun .yukardaki parayla tutun..Devlet yetkililerine anlatin Devletin kasasindan cikmadan eurocontrol vericek zamlari . Birde iac yapmamamin faydalarini anlatsin..thy ve pegasus bile biz maaslara zammi veririz derler muhtemelen...size tavsiye diolar bende duyduklarumi yazim dedim...
  • Abi iac surekli neden yapilmio...korkudan falan mi...neden risk alip ucuruosunuz. İacdan kaynakli giden para tum atclerin maasinin 10 kati diolar.. Zaten siz iac yapmayarak milli serveti koruyosunuz . Sirketler thy pegasus milyarlarca kar yapio yillar icinde .. Sahi sendikaniza aylik guren para da cok iii.ne yapio sendika o parayi
  • iştiraklere iyileştirme yapılmalı. ocakta yapılan zam farkları eşitlenmeli. tk yüksek maaş yüksek zam aldı. biz düşük maaş düşük zam...zamlar eşitlenmeli.
  • Atc ler her seyi hakediyor .. Havacilikta pilotlar kazaniyor, hostesler kazaniyor atc ler de daha fazla kazanmali.. Aim denen birim bile atc ye yakin Elektonik muhendisleri atc kadar hatta fazla.diolar..... Haydi duzeltelim gayri...
  • Ve Tss için tek kurtuluş yılbaşına kadar çift maaş bayram 45.50 hadi bekliyoruz kurban alicaz daha
  • Atc’lerin arasında sorun varmış gibi göstermeye çalışan bazı dış mahluklar görüyorum. Başka kapıya. Gerçek atcler burada birbirini yemez. Hepimiz önce ülkemiz sonra kendimiz için İAÇ yapacağız. Çünkü hakkımızı ne Lufthansaya ne NATS’a ne Almanya’ya ne Fransıza yedireceğiz. İtibarımızı alıp ülkemize kazandıracağız.

DOĞUM GÜNÜ

Türkiye'nin bugün dünyada en bilinen markası haline gelen Türk Hava Yolları (THY), tam 91 yıl önce 20 Mayıs 1933 tarihinde, Devlet Hava Yolları İşletmesi adıyla kuruldu. 5 uçaktan yüzlerce uçağa, on binlerce perosonele… Doğum günün kutlu olsun THY…

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr.Ahmet Bolat’ın çağrısı ile Zafer bölgesinde yeni bir proje başlatılacak. Hem bölge turizmi canlanacak hem de havalimanı için garanti ödemelerinden bir nebze de olsun kurtulunmuş olacak. Bence harika bir fikir…

Gel gelelim halen yerinde olmayan şeyler var. Turizm için bir şeyler yapılmaya çalışılıyor ya… Gelin bir örnek vereyim. Turizmciler erken rezervasyon kampanyaları ile Aralık ayı başlarında otel satışlarını gerçekleştiriyor. Haliyle vatandaşlar da bu tarihlerde havalimanı transferlerini ve uçak biletlerini de satın alıyor. Ama bir bakıyorsunuz ki sabah uçağına aldığınız bilet akşam uçağı ile değişmiş. Neden? Operasyonel sebepler…

Biraz aklı olan yönetici sabah 09’da olan uçağın akşam 22:40 ‘a kaydırılmasına izin vermez. Kaldı ki bahsettiğim meydana sabah saatlerinde bir sürü sefer bulunuyor. Böyle mi organize olacağız?

Gelelim çağrı merkezine… Ne yolcunun talebini anlayabiliyorlar ne iki rezervasyonu aynı anda yapabiliyorlar ne de yardımcı olmak için uğraşıyorlar! Yolcular iki defa bilet almak zorunda değil! Malum tasarruf dönemi… İşine sahip çıkan yöneticileri mumla arıyoruz…

Ama tasarruf deyince bu konuda da birkaç şey söyleyeyim. Yeri geldiği zaman devlet yeri geldiği zaman da özel sektör gibi çalışan THY’de de acaba tasarruf tedbirleri uygulanacak mı merak ediyorum. Ya da Cumhurbaşkanlığı filosunda bulunan bazı uçaklar satılacak mı? Örneğin Diyanet İşleri Başkanımız Ali Erbaş, şak diye A8’i iade etti. Biz neden uymayalım hazır olan imama?

Tabi ki tasarruf etmek birilerinin de boğazına sarılmak anlamı taşımamalı. Ama gel gelelim olmuyor. Bir baktık köprü ve otoyol ücretlerine son dört buçuk ayda %100’ün üzerinde zam geldi. Bu da haliyle iğneden ipliğe zam demek. Peki çalışan personel nasıl geçinecek? Kim personelin hakkını savunacak?

Mart ayında imzalanan toplu iş sözleşmesi için "İkinci altı ayı için Tüketici Fiyatları Türkiye Geneli Haziran 2024 indeks sayısının Aralık 2023 indeks sayısına göre hesaplanan değişim oranına ilave olarak değişim oranının yüzde 10'u kadar, 2025 yılının ilk altı ayı ve ikinci altı ayı için ilgili dönemlerin indeks sayıları üzerine sırasıyla hesaplanan değişim oranının yüzde 10'u kadar ilave edilerek ücret artışı yapılması hususunda mutabakata varılmıştır." ifadeleriyle bir açıklama yapılmıştı. Yani derin bir ekonomik girdap sizleri bekliyor olacak. Malum TUİK rakamlarından son zamanlarda herkes şikayetçi… Kaç açıklarlar kim bilir!

Elbette sanal bir sendika gibi hareket eden bizler yine haklarınız için savaş vermeye devam ederiz lakin…

Sizler için savaş vermesi gerekenler başka. İşten çıkartılanların haklarını araması gerekenler başka! Maaşlarınızın belirlenmesinde imza atanlar başka!

Neyse ki Ahmet Bolat bugüne kadar hep personelden yana bir tutum sergiledi. Halen bayram ikramiyesini açıklamamış olsa da gerek bayramda ve gerekse ilerleyen dönemde yine primlerle bir dengeleme yapacağına inanıyorum.

Tabi kalırsa diyenlerinizi duyar gibiyim. Daha önce de sık sık söylediğim gibi bana göre Ahmet Bolat koltuğunu koruyacaktır. Ancak 2016 yılından bu yana Genel Müdür olan Bilal Ekşi koltuğunu devredebilir. Hatta kulislerde konuşulan bir isim de gayet mantıklı ve yerinde geldi. Kendisi THY’nin en alt kademelerinden tırnağıyla yüksele yüksele Ticari Genel Müdür Yardımcılığı görevine kadar yükseldi. Hakkıdır Ahmet Olmuştur’un. Umarım olur.

Öte yandan bazı müdürlüklerde ve icra komitesinde değişiklikler olabilir. Bunların hepsini en geç 24 Mayıs’ta öğreneceğiz.

YAZA YAZA YAZ GELDİ…

Hava Trafik Kontrolörleri hakkında belki 50 defa yazdım. Son olarak geçen hafta da uyarımı yaptım. Ama maalesef bu işi sonuçlandıracak sözünün eri biri çıkmadı. Hal böyle olunca da kaçınılmaz son geldi.

Bir elin parmakları kadar süre kaldı. Heee bu süre zarfında bir şeyler değişir mi, elbette değişebilir. Ama artık zor gibi. Yüksek sezon şirketler için sancılı geçecek gibi duruyor. Bakalım bu işin sonunu kim getirecek.

Aklı selim biri çıkıp da demiyor mu bu işin çözümünde devletin kasasından çıkacak bir şey yok, yapalım artık diye! Bu kadar mı anlatması, anlaması ve anlaşılması zor?

Hakikaten bu işi çözecek kişiyi gidip bizzat tebrik edeceğim. Yılın havacılık ödülünü vereceğim. Üstüne bir de abaküs hediye edeceğim. Abaküsü başarıyla tamamlarsa rubik küp vereceğim. Üstüne bir de kâğıttan model uçak vereceğim.

ZAMLAR

Zamlardan herkes şikayetçi. Gelen turistte giden turistte… Yerli turist için zaten olay apayrı bir noktada. Bilet fiyatları ve otel fiyatları uçtu. Yahu bu insanların hiç mi tatil yapmaya hakkı yok? Yurt dışı çıkış harcı bari alınmasın artık. (Eşeğin aklına karpuz kabuğu da düşürmek istemem, sakın zam yapmayı düşünmeyin!)

Yabancı turistlerin önemli bir bölümünü Yunanistan’a ve Mısır’a kaptırdık. Ama halen şu kadar turist gelecek diye hayaller kuruyorsunuz. Güncel fiyatlara göre Türkiye, yabancı turiste de pahalı. Anlayın artık!

SERDAR BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

DOĞUM GÜNÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (40)

Pilot ~ 1 ay önce
Bu pilotlar napıyor da 500 bin 1 milyon maaş alıyor. Alın onlardan verin Atclere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilotlar gibi ~ 1 ay önce
Aynen bence de az, sizin de pilotlar gibi yurtdışına gitmenizi tavsiye ederim, kolay gelsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tamam ~ 1 ay önce
Giden gidiyor zaten.Siz gitmeyin ama oralarda ATC ile kendisini kıyaslamak kimsenin aklına bile gelmiyor çünkü.Yani burası size cennet ATC ye cehennem.
tasarruf tedbiri demeyin ~ 1 ay önce
tasarruf tedbiri deyince kamu personeli servislerini kaldıranlar, yarın bizden de 5 litre benzini 1 litreye düşürür….

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Harranlılar ~ 1 ay önce
Bayramda ikramiye bekliyoruz yetmiyor yetmiyorrr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tatcaya ayda 350 htksene ayda 550 eder 900. Carp 2000 ile.. ~ 1 ay önce
Atclere akil..uluslarasi bor danisman firma bulun .yukardaki parayla tutun..Devlet yetkililerine anlatin Devletin kasasindan cikmadan eurocontrol vericek zamlari . Birde iac yapmamamin faydalarini anlatsin..thy ve pegasus bile biz maaslara zammi veririz derler muhtemelen...size tavsiye diolar bende duyduklarumi yazim dedim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rolex ~ 1 ay önce
Senin roleks fiyatlarından haberin yok galiba
Pilot Hasan bilmedigimden soruyorum Atc ler yazabilir mi? ~ 1 ay önce
Abi iac surekli neden yapilmio...korkudan falan mi...neden risk alip ucuruosunuz. İacdan kaynakli giden para tum atclerin maasinin 10 kati diolar.. Zaten siz iac yapmayarak milli serveti koruyosunuz . Sirketler thy pegasus milyarlarca kar yapio yillar icinde .. Sahi sendikaniza aylik guren para da cok iii.ne yapio sendika o parayi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
El cevap ~ 1 ay önce
Valla bizi de çok yoruyor iaç, alışmışız trafik bir önce kalksın, bir an önce insin, bir an önce sektörümden gitsin diye çalışmaya. Yoğun trafikte gerçekten çok zor kurallı çalışmak. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
iştirakler ~ 1 ay önce
iştiraklere iyileştirme yapılmalı. ocakta yapılan zam farkları eşitlenmeli. tk yüksek maaş yüksek zam aldı. biz düşük maaş düşük zam...zamlar eşitlenmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen ~ 1 ay önce
Yaptığın işin niteliği, şirkete sağladığın katma değer, THY çalışanları ile eşitlendiği zaman, zamlar da eşitlenir merak etme.
Pilot Firat ~ 1 ay önce
Atc ler her seyi hakediyor .. Havacilikta pilotlar kazaniyor, hostesler kazaniyor atc ler de daha fazla kazanmali.. Aim denen birim bile atc ye yakin Elektonik muhendisleri atc kadar hatta fazla.diolar..... Haydi duzeltelim gayri...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 1 ay önce
Ve Tss için tek kurtuluş yılbaşına kadar çift maaş bayram 45.50 hadi bekliyoruz kurban alicaz daha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçek Atc ~ 1 ay önce
Atc’lerin arasında sorun varmış gibi göstermeye çalışan bazı dış mahluklar görüyorum. Başka kapıya. Gerçek atcler burada birbirini yemez. Hepimiz önce ülkemiz sonra kendimiz için İAÇ yapacağız. Çünkü hakkımızı ne Lufthansaya ne NATS’a ne Almanya’ya ne Fransıza yedireceğiz. İtibarımızı alıp ülkemize kazandıracağız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aktif Atc ~ 1 ay önce
Gerçek Atc kimlerin nasıl sömürüldüğünün farkında geç bunları.
Pasif atc ~ 1 ay önce
Olcay abem tanzimatları çıkaracak yormayın kendinizi
Aktif pasif atc ~ 1 ay önce
Tazminatlar ciksin artik

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000