01 Temmuz 2024, Pazartesi 15:09:57

İAÇ faaliyeti devam edecek: Yeni tarih açıklandı

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTK-SEN) inisiyatif almadan çalışma faaliyetinin (İAÇ) 3-14 Temmuz tarihleri arasında yeniden icra edileceğini açıkladı.
  • Dhmi nin çürük yapısı Genel Müdürlüğün mutfağınıda sardı 500 kişi yemekten zehirlendi ancak bu da sel felaketi gibi örtbas ediliyor. Sorumsuz sözde yetkililer suçu kabullenmiyor. Bu vebalde onlara kalmasın herkes canıyla sınandı
  • dünyada bu uygulamanın eşi benzeri yok. aman zekeriya efendi tadımız kaçmasın tadında hak aranmaz. iki yıl önce nerdeydiniz? neden rekorlar kırılırken birden ortaya çıktınız? haklarınızı istiyorsanız tarih belirleyin grev yapın arkadaş. böyle yarım yamalak aylarca insanları mağdur etmeye hakkınız yok. tabi ona da maçanız yetmez. dolayısıyla böyle yarım yamalak işler yapıyorsunuz. bu ülkeye ve şirketlerine verdiğiniz zarar veriyorsunuz.
  • ATC hizmetlerinin devlete bağlı olmasına gerek yok. Özelleştirilebilir.
  • Hava trafik kontrolörü arkadaşlarımızın yaptığı iş çok ciddi bir iştir ve uçuş emniyetini doğrudan etkiler. Şu ana kadar ne kadar özveriyle çalıştıkları sektörün içinde olanlar tarafından gayet iyi bilinmektedir. Bu durumda benim aklıma gelen soru şu: para senin cebinden çıkmıyor, insanlar çoluk çocuklarıyla harcayacak onurlu bir kazanç ve emeklerinin haklarını istiyorlar. Bunu talep ederken bile ülke ekonomisine katkı sağlamayı amaçlıyorlar. IAÇ döneminde şirketlerin kaybettiği ekonomik paranın büyüklüğünü düşünüyorum da tün Türkiyedeki ATC lere aylık 10.000 euro para verseniz son 3-4 ayın edilen zararı 30 yıl bu parayı vermeye devam etseniz bile kat ve kat fazlası olur, uçaklar havada para kazanıyor yerde değil. Bence herkes aklını başına alsın boş yere inatlaşmasın ( inatlaşanlara söylüyorum ATC ye değil). Zira bir Türk atasözü uzuvlarıyla inatlaşanların başına ne geleceğini anlatıyor
  • Sizin yüzünüzden sözde ülke menfaatleri vs. saçmalıklarınız tam tersi işlemekte bir çok türk menşei havayollarını milyonlarca tl zarara sokmaktasınız. Siz kendi cebinizi ve çalışma olanaklarını iyileştireceksiniz diye havalimanında çalışan binlerce personel ve milyonlarca yolcu mağdur olmakta. Bunların dışında ülkemiz turizmini baltalamakta ve ülkemiz imajını yok etmektesiniz. Antalya istasyonunda sizin yüzünüzden her gün videolar kavgalar gürültüler . Yer hizmeti ve havayolu çalışanları sizin kendi menfaatleriniz yüzünden binlerce insanla tartışmakta küfür yemekte ve yeri geldiğinde fiziksel şiddete maruz kalmaktalar sizin iaçınız yüzünden meydan ortalaması 74 dk gecikmeler ile Antalya imajı yok olmakta . Dünyanın gecikmelerde en kötü havalimanı konumuna gerilemiştir. Uçakları ekstra hold pozisyonunda bekletip ekstra yoğunluklarda başka istasyonlara divert etmesi hep sizin sorumluluğunuzda . Hak aramak bu şekilde olmaz .
  • Başkan Bolat zarar görürsek Atc’leri mahkemeye veririz demişti , bakalım ne olacak!?
  • Hakkaten sıktınız ya igada çalışan kontrolör olarak kimsenin sallamadığını söyleyebilirim bunu. En ufak baskıda birbirinizi satan insanlarsınız bir şey olmaz sizden gidin para araba muhabbeti yapmaya devam edin. Meslekle ilgili hiçbir istek yok varsa yoksa para talebi. Bu bizi kötü gösteriyor
  • İaç olmadığı günlerde de inisiyatif almıyoruz..
  • 22 yıldır ülkeyi her yönden iyice mahveden baskıcı,sömürücü,tehditkar zihniyetle mücadeleye bunlar başımızdan gidene ve hesap sorulana kadar devam !
  • Bazı sendikalar sırf popülizm için, kendi bindikleri arabaları daha yüksekleriyle değişebilmek için kamu personellerini ve halkı kandırıyor. Bazı kurumlar 3 maymunu oynayarak hiç sıkıntı yokmuş gibi yapıyorlar. Hepsinin ortak noktasıysa ülkeye havadan girecek döviz girmesin diye büyük çaba gösteriyor olmaları.

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTK-SEN) inisiyatif almadan çalışma faaliyetinin (İAÇ) 3-14 Temmuz tarihleri arasında yeniden icra edileceğini açıkladı.

HTK-SEN açıklaması:

Hava trafik kontrolörlerimizin özlük hakları, ülkemizin çıkar ve menfaatleri için 20-30 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleştirdiğimiz inisiyatif almadan çalışma faaliyetimiz başarıyla icra edilmiştir.

Aradan geçen zaman diliminde çözüm için hiçbir çaba gösterilmemiş, verilen sözler doğrultusunda herhangi bir somut çalışma yapılmamıştır. Bunun yerine, etkisi tüm sektör paydaşları ve kamuoyu tarafından net bir şekilde hissedilen İAÇ faaliyetine “etkisiz” denmekle yetinilmiş, neticeleri yok sayılmaya çalışılmıştır. Ancak bir yandan da “etkisiz” olarak nitelenen faaliyeti yakından takip etmek ve hava trafik kontrolörlerimiz üzerinde baskı oluşturmak adına ilgili meydan müdürlüklerinden düzenli olarak izahat niteliğinde raporlar talep edilmesi çelişkiyi net bir biçimde ortaya koymaktadır.

Bilinmelidir ki İAÇ’nin etkilerini ağız birliğiyle inkar etmek, gerçeklere göz yumarak direnç kırmaya çalışmak hiçbir şeyi çözümlemediği gibi, her geçen gün yoğunlaşan yaz trafiğiyle birlikte sektörel sorunları daha da derinleştirecektir. Avrupa hava sahası yoğunluğu vb. gerekçelere sığınarak kamuoyundaki tepki ve farkındalığı geçiştirmeye çalışıp, buzdağının üstünü kapatmaya uğraşmak güneşi balçıkla sıvamaya çalışmakla eşdeğerdir.

Sürecin başından beri her türlü iyi niyeti sergileyen, aylarca bürokratik kanallara derdini anlatıp netice alamayınca sesini duyurmak adına ilk olarak hava trafiğinin az olduğu kış aylarında İAÇ faaliyeti icra eden hava trafik kontrolörlerimiz, akabinde verilen sözlere istinaden bu faaliyete ara verip aylarca sabır ve umutla beklemiştir. Fakat bu büyük beklentiye karşın verilen hiçbir sözün tutulmamış olması bugün yaşananların asli sebebidir.

Gerekli irade gösterildiği takdirde *kısa süre içerisinde kolaylıkla çözüme kavuşturulabilecek bu meseleyi dallanıp budaklandırmanın, bir inat ve inkar politikasıyla çıkmaza sürüklemenin hiç kimseye faydası yoktur. Nitekim en başından beri vurgulandığı üzere bu faaliyet meşru taleplerimiz karşılanıncaya, ülkemizin her yıl kaybettiği yüzlerce milyon Euro bu vatana kazandırılıncaya dek kararlılıkla sürdürülecektir. Somut bir çözüm ortaya konulmadığı takdirde yaz boyunca sürecek olan İAÇ faaliyetinin beraberinde getirdiği her türlü netice ise, bu sorunu kasti şekilde çözümsüz bırakanların mesuliyetindedir.

Bu çerçevede, haklı taleplerimiz hususunda farkındalık oluşturmak, ülkemizin çıkar ve menfaatleri doğrultusunda adımlar atılmasını sağlamak adına Sendika Yönetim Kurulumuzca 3-14 Temmuz 2024 tarihleri arasında inisiyatif almadan çalışma faaliyetinin (İAÇ) icra edilmesi kararlaştırılmıştır.

Bu vesileyle tüm ilgilileri bir kez daha seyrüsefer hizmetlerinin asli unsuru olan hava trafik kontrolörlerimizin sesine kulak vermeye, Türkiye’mizin yüzlerce milyon Euro’luk kaybına göz yuman bürokratik engellere karşı verilen haklı mücadeleye destek olmaya davet ediyoruz.

Üyelerimize ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.


 

İAÇ faaliyeti devam edecek: Yeni tarih açıklandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Acil ~ 3 gün önce
Dhmi nin çürük yapısı Genel Müdürlüğün mutfağınıda sardı 500 kişi yemekten zehirlendi ancak bu da sel felaketi gibi örtbas ediliyor. Sorumsuz sözde yetkililer suçu kabullenmiyor. Bu vebalde onlara kalmasın herkes canıyla sınandı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eşi benzeri yok ~ 3 gün önce
dünyada bu uygulamanın eşi benzeri yok. aman zekeriya efendi tadımız kaçmasın tadında hak aranmaz. iki yıl önce nerdeydiniz? neden rekorlar kırılırken birden ortaya çıktınız? haklarınızı istiyorsanız tarih belirleyin grev yapın arkadaş. böyle yarım yamalak aylarca insanları mağdur etmeye hakkınız yok. tabi ona da maçanız yetmez. dolayısıyla böyle yarım yamalak işler yapıyorsunuz. bu ülkeye ve şirketlerine verdiğiniz zarar veriyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATCO ~ 3 gün önce
ATC hizmetlerinin devlete bağlı olmasına gerek yok. Özelleştirilebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İAÇ ~ 3 gün önce
Hava trafik kontrolörü arkadaşlarımızın yaptığı iş çok ciddi bir iştir ve uçuş emniyetini doğrudan etkiler. Şu ana kadar ne kadar özveriyle çalıştıkları sektörün içinde olanlar tarafından gayet iyi bilinmektedir. Bu durumda benim aklıma gelen soru şu: para senin cebinden çıkmıyor, insanlar çoluk çocuklarıyla harcayacak onurlu bir kazanç ve emeklerinin haklarını istiyorlar. Bunu talep ederken bile ülke ekonomisine katkı sağlamayı amaçlıyorlar. IAÇ döneminde şirketlerin kaybettiği ekonomik paranın büyüklüğünü düşünüyorum da tün Türkiyedeki ATC lere aylık 10.000 euro para verseniz son 3-4 ayın edilen zararı 30 yıl bu parayı vermeye devam etseniz bile kat ve kat fazlası olur, uçaklar havada para kazanıyor yerde değil. Bence herkes aklını başına alsın boş yere inatlaşmasın ( inatlaşanlara söylüyorum ATC ye değil). Zira bir Türk atasözü uzuvlarıyla inatlaşanların başına ne geleceğini anlatıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık size ~ 3 gün önce
Sizin yüzünüzden sözde ülke menfaatleri vs. saçmalıklarınız tam tersi işlemekte bir çok türk menşei havayollarını milyonlarca tl zarara sokmaktasınız. Siz kendi cebinizi ve çalışma olanaklarını iyileştireceksiniz diye havalimanında çalışan binlerce personel ve milyonlarca yolcu mağdur olmakta. Bunların dışında ülkemiz turizmini baltalamakta ve ülkemiz imajını yok etmektesiniz. Antalya istasyonunda sizin yüzünüzden her gün videolar kavgalar gürültüler . Yer hizmeti ve havayolu çalışanları sizin kendi menfaatleriniz yüzünden binlerce insanla tartışmakta küfür yemekte ve yeri geldiğinde fiziksel şiddete maruz kalmaktalar sizin iaçınız yüzünden meydan ortalaması 74 dk gecikmeler ile Antalya imajı yok olmakta . Dünyanın gecikmelerde en kötü havalimanı konumuna gerilemiştir. Uçakları ekstra hold pozisyonunda bekletip ekstra yoğunluklarda başka istasyonlara divert etmesi hep sizin sorumluluğunuzda . Hak aramak bu şekilde olmaz .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mahkeme ~ 3 gün önce
Başkan Bolat zarar görürsek Atc’leri mahkemeye veririz demişti , bakalım ne olacak!?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tırt ~ 4 gün önce
Hakkaten sıktınız ya igada çalışan kontrolör olarak kimsenin sallamadığını söyleyebilirim bunu. En ufak baskıda birbirinizi satan insanlarsınız bir şey olmaz sizden gidin para araba muhabbeti yapmaya devam edin. Meslekle ilgili hiçbir istek yok varsa yoksa para talebi. Bu bizi kötü gösteriyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FFPR ~ 4 gün önce
İaç olmadığı günlerde de inisiyatif almıyoruz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Durmak yok ~ 4 gün önce
22 yıldır ülkeyi her yönden iyice mahveden baskıcı,sömürücü,tehditkar zihniyetle mücadeleye bunlar başımızdan gidene ve hesap sorulana kadar devam !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir atc ~ 4 gün önce
Bizim iaçnin siyasi bir tarafı yok dolayısıyla karşıtı da. Sayın Cumhurbaskanımızın daha önce defalarca çözün dediğini de biliyoruz. Siyasi yorumlarınızı kendinize saklayın.
Sorumlu ~ 4 gün önce
Bazı sendikalar sırf popülizm için, kendi bindikleri arabaları daha yüksekleriyle değişebilmek için kamu personellerini ve halkı kandırıyor. Bazı kurumlar 3 maymunu oynayarak hiç sıkıntı yokmuş gibi yapıyorlar. Hepsinin ortak noktasıysa ülkeye havadan girecek döviz girmesin diye büyük çaba gösteriyor olmaları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000