20 Haziran 2024, Perşembe 12:22:04

GİB'den harç pulu talebi: "Harç pulu 3000 TL olsun"

Türkiye son günlerde yurt dışına çıkış harcını konuşuyor. 2019'dan 2022'ye kadar 50 lira olan 2022'de 150 liraya çıkan harcın geçtiğimiz günlerde 1500 lira olacağı konuşulmuştu. Son olarak Gelir İdaresi Başkanlığının 3 bin lira olarak öneri verdiği ortaya çıktı ve her yıl değerleme oranında artması talep edildi.
  • koyunlar yurtdışına çıkmadığı için sorun değil
  • 3300 kuruş olsun her gün vermezsem namerdim.
  • Gidenden değil gelenden alınmalı. Özellikle almancılar atıp tutar vatan millet diye. Adam başı 500euro ödesinler görelim bakalım
  • Amac milletin yurtdisina cikmasini engelleyip dovizi tutmak. Her cikista artan birsey yapilabilir.
  • ülkemiz iyice battı mi
  • Tamam el değiştiriyor ancak önce ödediğini düştüğü için ödeme filan yapmıyor kimse. KDV'yi sadece mal kimin en son elinde kalırsa öder. Ancak dünyanın vergisini ödediğimiz kısmı doğru ve bunlar başta durduğu sürece de böyle devam eder.
  • ODEYIN UCAKTA YER YOK BC YE UPG OLAMIYORUM DEMEK HERKES ZENĞİN
  • Çok ağır şeyler yazmak istiyorum ama yazamam.
  • NEREDEN VURACAKLARINI ŞAŞIRDILAR İYİCE. İĞNEDEN İPLİĞE HERŞEYE DÜNYANIN EN YÜKSEK VERGİERLİNİ ÖDÜYORUZ ZATEN ANCAK DOYMUYORLAR. YAZIKLAR OLSUN BİZE Kİ BİZDE HALEN SESİMİZİ ÇIKARTMIYORUZ. BİR MAL ÜRETİCİDEN TÜKETİCİYE ULAŞANA KADAR EN AZ 5 KEZ EL DEĞİŞTİRİYOR. ÜRETİCİ TOPTANCI ARACI VS. DEVLET %20 KDV'Yİ ÜRÜNÜN HER EL DEĞİŞTİRMESİNDE ALIYOR. YANİ ÜRETİCİDEN TÜKETİCİYE KADAR ÜRÜN ULAŞANA KADAR ÜRÜN BEDELİNİN YARISINI DEVLET KAZANIYOR. MEMLEKETTE SATIŞI OLAN VE KDV YE HAİZ TÜM AMA TÜM METALARDAN BAHSEDİYORUM DİKKATİNİZİ ÇEKERİM. DÜNYANIN HİÇ BİR YERİNDE BÖYLE BİR SOYGUN YOK. AMA GEL GELELİM BUNA RAĞMEN YETMİYOR VE YENİ VERGİ KALEMLERİ ÜRETİLİYOR. BU SÖMÜRÜ DÜZENİNE NE ZAMAN DUR DİYEBİLECEĞİZ ACABA...
  • 30 bin olsun ,hiç kimse evden çıkmasın . THY de batsın.

Yurt dışı çıkış harcı ne kadar olacak? Son günlerin tartışmalı konusuyla ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) 24 Mayıs 2024 tarihli '2024 yılı kanun çalışmaları sunumu' metninde yeni vergi paketine dair dikkat çeken öneri ve tahminler yer aldı.

Sözcü'de yer alan habere göre, hükümetin yakın zamanda TBMM'ye göndermesi beklenen yeni vergi paketine dair sunumda, mevcut durumda 150 TL olan yurt dışı çıkış harcının, 3 bin TL'ye yükseltilmesi önerildi.

"HER YIL DEĞERLEME ORANINDA ARTIŞ" TALEBİ
Sunumda "önerilen düzenleme" ara başlığı altında "Yurt dışına çıkış yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından çıkış başına alınan harç tutarının 3.000 TL olarak belirlenmesi, harcın her yıl yeniden değerleme oranında artırılmasının sağlanması ve Cumhurbaşkanına verilen yetkinin buna göre düzenlemesi önerilmektedir" denildi.

2023'TE KAÇ KİŞİ YURT DIŞINA ÇIKTI
Önerinin "etki analizi" bölümünde ise 2023 yılında 8 milyon 743 bin 760 kişinin yurt dışına harç ödeyerek çıkış yapmış olduğu hatırlatılarak "2024 yılında da aynı sayıda kişinin yurt dışına harç ödeyerek çıkış yapacağı varsayımı ile 6 aylık gelir etkisinin 12,5 milyar TL olacağı hesaplanmaktadır" denildi.

1500 LİRA OLACAĞI İDDİA EDİLİYORDU
Kurban Bayramı tatili sonrasında TBMM'ye gelecek olan ve vergi düzenlemelerini içeren pakette yurt dışı çıkış harçlarına zam yapılmasına dair düzenleme de olması bekleniyor.

"RAKAM HENÜZ NETLEŞMEDİ"
Sözcü'nün ulaştığı Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynakları, çıkış harcına zam hazırlığının doğru olduğunu ancak rakamın henüz netleşmediğini belirtmişti.

2022'YE KADAR 50 LİRAYDI
Temmuz 2019 ile Şubat 2022 döneminde 50 TL olan çıkış harcı, Mart 2022'de 150 TL'ye yükseltilmişti.

Yurt dışı çıkış harçlarından 2023 yılında 1 milyar 311 milyon lira tahsilat yapıldı. 2024 yılının Ocak-Nisan döneminde ise 427 milyon lira gelir sağlandı. Yurtdışı çıkış harçlarının 15 TL'lik bölümü TOKİ’ye aktarılıyor.

GİB'den harç pulu talebi: "Harç pulu 3000 TL olsun"

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

CEMAL ~ 7 gün önce
koyunlar yurtdışına çıkmadığı için sorun değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 8 gün önce
3300 kuruş olsun her gün vermezsem namerdim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazar ~ 7 gün önce
Salonuda balkona katalım bari
Harç ~ 8 gün önce
Gidenden değil gelenden alınmalı. Özellikle almancılar atıp tutar vatan millet diye. Adam başı 500euro ödesinler görelim bakalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çifte vatandaş ~ 8 gün önce
Bence tc pasaportu olan herkesten alınsın,o zaman şenliği,oy oranını ve memleket başka orda mecburen yaşıyoruz edebiyatını yapanları görelim.onların da bu halimize katkısı büyük
Harc pulu geliri icin yapilmiyor bu ~ 8 gün önce
Amac milletin yurtdisina cikmasini engelleyip dovizi tutmak. Her cikista artan birsey yapilabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ülkemiz ~ 8 gün önce
ülkemiz iyice battı mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özgür ~ 8 gün önce
Tamam el değiştiriyor ancak önce ödediğini düştüğü için ödeme filan yapmıyor kimse. KDV'yi sadece mal kimin en son elinde kalırsa öder. Ancak dünyanın vergisini ödediğimiz kısmı doğru ve bunlar başta durduğu sürece de böyle devam eder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OZTEMEL ~ 8 gün önce
ODEYIN UCAKTA YER YOK BC YE UPG OLAMIYORUM DEMEK HERKES ZENĞİN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yetmez 10.000 olsun ~ 8 gün önce
Çok ağır şeyler yazmak istiyorum ama yazamam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VATANDAŞ ~ 9 gün önce
NEREDEN VURACAKLARINI ŞAŞIRDILAR İYİCE. İĞNEDEN İPLİĞE HERŞEYE DÜNYANIN EN YÜKSEK VERGİERLİNİ ÖDÜYORUZ ZATEN ANCAK DOYMUYORLAR. YAZIKLAR OLSUN BİZE Kİ BİZDE HALEN SESİMİZİ ÇIKARTMIYORUZ. BİR MAL ÜRETİCİDEN TÜKETİCİYE ULAŞANA KADAR EN AZ 5 KEZ EL DEĞİŞTİRİYOR. ÜRETİCİ TOPTANCI ARACI VS. DEVLET %20 KDV'Yİ ÜRÜNÜN HER EL DEĞİŞTİRMESİNDE ALIYOR. YANİ ÜRETİCİDEN TÜKETİCİYE KADAR ÜRÜN ULAŞANA KADAR ÜRÜN BEDELİNİN YARISINI DEVLET KAZANIYOR. MEMLEKETTE SATIŞI OLAN VE KDV YE HAİZ TÜM AMA TÜM METALARDAN BAHSEDİYORUM DİKKATİNİZİ ÇEKERİM. DÜNYANIN HİÇ BİR YERİNDE BÖYLE BİR SOYGUN YOK. AMA GEL GELELİM BUNA RAĞMEN YETMİYOR VE YENİ VERGİ KALEMLERİ ÜRETİLİYOR. BU SÖMÜRÜ DÜZENİNE NE ZAMAN DUR DİYEBİLECEĞİZ ACABA...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnsaf ~ 9 gün önce
30 bin olsun ,hiç kimse evden çıkmasın . THY de batsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000