13 Mayıs 2024, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Öncelikle dayınız ve diğer kaybınız için başınız sağolsun,Allah rahmet etsin. Basın müşaviri olan zat da kendisini o makama torpille getirenler gibi güç zehirlenmesi yaşıyor tıpkı şeker,keskin ve tabii ki bolat gibi.İşin trajikomik tarafı da bunlar güya dini bütün,alınları secdeye değenler ama her fırsatta en büyük şeytan dedikleri abd ve avrupa ülkelerine giderler,Lamborghini gibi gayri müslim icatlarına,lüks hayata da hastalar. Ve herşeyin iyi gittiği nereden belli,kriter,kıstas ne? Thy rekor kar elde etti deniyor peki toplam borcu ve aylık döviz bazında ödediği lease,faiz,gider ne kadar? Neden yurtiçinde pahalı yurtdışında ucuza bilet satıyor? Çalışana tasarruf deyip kendilerine muazzam zamlar yapıp,birçok yerden huzur hakkı alıp,vergilerini bile şirkete ödettiriyorlar,sponsorluk,reklama dünya para saçıyorlar.Thy rekor kar elde ettiyse niye pazar mesailerini ve pandemide kesilen paraları ödemiyorlar? Yargıtay'ın onadığı kararı yıllardır keyfe keder uygulamamazlık eden,milletin emekli kartları ve pas biletlerini mahkeme kararına rağmen vermeyen,kul hakkı yiyen adamdan iyi yönetici olur mu? İşten çıkarmalarda da muhalifler ve hoşlarına gitmeyen kim varsa kendi adamları hele sağlam torpilleri olmayanları da attılar tıpkı 211 olayında fetocuları atıyoruz ayağına muhalifleri atmaları gibi.Ülkede nereyi tutsan elinde kalıyor,adalet, sağlık,eğitim,güvenlik,hak,hukuk bitmiş,ekonomi zaten iflas,itibar yerlerde.İktidar ve sözde milliyetçi yancılarının bu ülkeye verdiği maddi ve manevi zararları cümle düşmanlar birleşse veremezdi!
  • Kurallı çalışırsanız şöyle şöyle olur diye tehdit ediyormuş :)
  • Bence Elektrik personeli de İAÇ kararı alsın, pisti notamlasın bakımını/çalışmasını öyle yapsın. 15-20 dk bir “pisti terkedin, güvenli bölgeye geçin” uyarısından doğru dürüst işlerini yapamıyor. İnisiyatif almasınlar pisti notamlasınlar. Hem uçuş güvenliği hem de elektrik personelinin kendi can güvenliği tehlikeye düşmemiş olur.
  • Hayır işin kötüsü yapılan şeyin bir eylem, iş yavaşlatma değil de kurallı çalışma olması yaa.
  • Saka gibi bir hostesten az kazanio atc Saka gibi aim ile ayni nerdeyse Saka gibi fo nun yarisi bile degil. Saka gibi atc ler iac ile insallah hakettikleri maasi alirlar.su ankinin en az yuzde 70 fazlasi insallah gelir... Havacilikta para cok pilotlar kazanioken atc ler de kazanmali hak adalet bunu gerektirir...
  • Şimdi sorumluluk,sahibini bulur...
  • Göremediğimiz özveriye karşın fazlaca çaba sarfedilmeyecektir. Herşey olması gerektiği gibi olsun. Biz küçükler olarak saygımızı duyduk, söz dinledik ama büyükler başka sevdalar peşinden koşup vaadlerle geçiştirmeyi tercih etti. İhale sahibi belli bu saatten sonra. Şafak cuma. Kara cuma.
  • Artık son düzlük, olumlu haber gelmezse yansın ortalık. Seminer ile dil egitimi ile oyalayamazlar, vakit icraat vakti
  • Bugünkü THY yönetimi, kendisini çevrelemiş dikenli telleri kaldırmak yerine sürekli "Yara Bandı" dağıtıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ; uzun dönemde THY markasına ziyan verecek, seyahat eden halkımızın can ve mal emniyetini tehlikeye atan bu tür davranışları sergilemeyen yeni ve modern bir yönetim anlayışı getirecek bir THY yönetim kurulu ve başkanını göreve getireceğini umut ediyorum.
  • Ünlü düşünür Serdar Ortaç’ın da dediği gibi buralara yaz günü kar yağıyor canım, ölene kadar seni bekleyemem…

HEYHAT

Bu haftaki yazıma başlamadan önce Sevgili Dayım Emekli Kaptan Pilot Metin İnce’nin vefatı dolayısıyla arayan, mesaj gönderen, yanımızda duran kısacası acımızı paylaşan tüm dostlarımıza sonsuz teşekkürler.

Havacılık zor zanaat. Özellikle de maruz kalınan olumsuzluklar er ya da geç kendini gösteriyor. Bu yazıyı yazarken bile bir acı haber daha aldım. Yine dayım gibi Türk Hava Yolları’nın unutulmaz isimlerinden Bedrettin Ayık hayatını kaybetti. Kendisine Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dilerim.

Gelelim gündeme… Yazılarımı takip edenler gayet iyi bilirler ki; Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün’ün sosyal medya hesabından bugüne kadar Ahmet Bolat hakkında bir paylaşım yapmamasını hep sorguladım.

Geçtiğimiz günlerde Yahya Üstün bir baktık ki Miami sahilinde bir Lamborghini paylaşımında bulundu. Ardından da olay iyice yayılınca THY logolu bir uçağı kullanarak “UÇAK ALDI” diyerek sözüm ona olayı tiye aldı. Yakıştı mı? THY basın müşavirliği makamına yakıştı mı? Çalıştığı şirketin uçak görseli ile bunu tiye almak, şirketin marka değerini ne derece düşündüğünü gösterir aslında…

Bu mevkiler ağırlık ister, bu mevkide olanların sinirlerine hâkim olması gerekir. Ufak hesaplarla yakınını az yürütme çabasında olan birine bunları neden anlatıyorsun derseniz, siz de haklısınız.

Zaten herkese eşit davranmayan birinden ne bekleyebiliriz ki? Prof.Dr.Ahmet Bolat 2022 yılından beri THY’nin başında. Her olayda İlker Aycı hakkında paylaşım yapan Üstün, ne hikmetse bu olayların sonrasında Ahmet Bolat’ı paylaştı. Bir kere numunelik mi olsun dedi artık bilemedim…

Türk Hava Yolları’nın dinamikleri farklı çalışır. 2023 yılı hesap faaliyetlerine ilişkin Olağan Genel Kurulu’nun 24 Mayıs’ta yapılacağı açıklandı. Ben de elbette o gün genel kurulda olacağım. Geçtiğimiz haftalarda Ahmet Bolat’ın yerini koruyacağını yazmıştım. Ancak THY’nin dinamikleri farklı çalışır. Sürpriz sonuçlar da elbette çıkabilir. Nedeni ise bu kararı alacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konulara farklı bir bakış açısıyla bakması. Kimseye öncelik ya da ayrıcalık tanıyacağını sanmıyorum.

O sebeple ne olacağını kestirmek zor. Ancak şahsi görüşüm, Ahmet Bolat’ın yerini koruyacak olması. Belki birkaç alt kademe de isim değişiklikleri olabilir. Özellikle işletmeden sık sık problemlerle karşılaşılıyor. Kabin hizmetleri başkanlığında bir değişiklik olabilir. Sanıyorum bu mevkiye Ahmet Bey gibi akademik titre sahip biri getirilebilir. Belki genel kurul bile beklenmez…

Öte yandan gün gelirde Ahmet Bolat’ın yerine kim gelebilir derseniz, büyük bir ihtimalle Murat Şeker derim. Ya da Hüseyin Keskin… Bekleyip göreceğiz ama dediğim gibi her şeyin iyi gittiği şu dönemde Ahmet Bolat’ın yerini koruyacağını düşünüyorum.

İŞTEN ÇIKARMALAR

Türk Hava Yolları’nda işten çıkarma olayları iyiden iyiye ayyuka çıkmaya başladı. Bu konuyu deşen de bir biz varız. Başka ne bir medya kuruluşu ne de bir sendikadan tık yok. Arkadaş, bu insanlar neden çıkarılıyor? Ne suç işlemişler, suçları varsa neden ceza almadılar? Bir sürü soru sorabilirim. Ancak kalkıp da kendine özel hesabından bir paylaşım yüzünden birini çıkarıyorsanız, YAZIKLAR OLSUN! DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜNE HERKES SAYGI DUYMALI! Gün gelir aynı dertten ağlarsınız haberiniz olsun…

KULELERE YAZ GELİYOR…

Hava trafik kontrolörlerimizin sorunlarını sürekli dile getirdim. Verilen ve yapılmayan sözleri hatırlattım. Herkesin her koşulda atacağı bir adımı, yapacağı bir hamlesi olduğunu söyleyip durdum.

Yaz geldi… Yüksek sezona giriyoruz. Havacılık sektöründe üst üste başarılara imza atıyorken oldu da ATC’ler yeni bir İAÇ’ye başlarsa ne yapacaksınız?

Olası bir İAÇ birilerini kesin koltuğundan eder. O sebeple insanlara bazı sözler verirken tekrar tekrar düşünün. O sözün vadesi elbette gelecek. O zaman ne yapacaksınız?

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

HEYHAT

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Serdar bey ~ 2 ay önce
Öncelikle dayınız ve diğer kaybınız için başınız sağolsun,Allah rahmet etsin. Basın müşaviri olan zat da kendisini o makama torpille getirenler gibi güç zehirlenmesi yaşıyor tıpkı şeker,keskin ve tabii ki bolat gibi.İşin trajikomik tarafı da bunlar güya dini bütün,alınları secdeye değenler ama her fırsatta en büyük şeytan dedikleri abd ve avrupa ülkelerine giderler,Lamborghini gibi gayri müslim icatlarına,lüks hayata da hastalar. Ve herşeyin iyi gittiği nereden belli,kriter,kıstas ne? Thy rekor kar elde etti deniyor peki toplam borcu ve aylık döviz bazında ödediği lease,faiz,gider ne kadar? Neden yurtiçinde pahalı yurtdışında ucuza bilet satıyor? Çalışana tasarruf deyip kendilerine muazzam zamlar yapıp,birçok yerden huzur hakkı alıp,vergilerini bile şirkete ödettiriyorlar,sponsorluk,reklama dünya para saçıyorlar.Thy rekor kar elde ettiyse niye pazar mesailerini ve pandemide kesilen paraları ödemiyorlar? Yargıtay'ın onadığı kararı yıllardır keyfe keder uygulamamazlık eden,milletin emekli kartları ve pas biletlerini mahkeme kararına rağmen vermeyen,kul hakkı yiyen adamdan iyi yönetici olur mu? İşten çıkarmalarda da muhalifler ve hoşlarına gitmeyen kim varsa kendi adamları hele sağlam torpilleri olmayanları da attılar tıpkı 211 olayında fetocuları atıyoruz ayağına muhalifleri atmaları gibi.Ülkede nereyi tutsan elinde kalıyor,adalet, sağlık,eğitim,güvenlik,hak,hukuk bitmiş,ekonomi zaten iflas,itibar yerlerde.İktidar ve sözde milliyetçi yancılarının bu ülkeye verdiği maddi ve manevi zararları cümle düşmanlar birleşse veremezdi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Benim başım ~ 2 ay önce
Kurallı çalışırsanız şöyle şöyle olur diye tehdit ediyormuş :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Elektrik Personeli İçin de İAÇ ~ 2 ay önce
Bence Elektrik personeli de İAÇ kararı alsın, pisti notamlasın bakımını/çalışmasını öyle yapsın. 15-20 dk bir “pisti terkedin, güvenli bölgeye geçin” uyarısından doğru dürüst işlerini yapamıyor. İnisiyatif almasınlar pisti notamlasınlar. Hem uçuş güvenliği hem de elektrik personelinin kendi can güvenliği tehlikeye düşmemiş olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğal IAÇ ~ 2 ay önce
Zaten sen yatıştasın sabah akşam fb sayfalarından çıkmıyorsun taşeronlar yapıyor bütün işi daha neyin IAÇ si
Kule ~ 2 ay önce
Valla süper olur, yapın da bizde biraz dinlenip nefes alalım arada.
Tesadüf işte ~ 2 ay önce
Şu an pistteyim ve uçağin kalkışını bekliyorum. İşimi yapabilmek için.
Lüzumsuz Erdal ~ 2 ay önce
Hayır işin kötüsü yapılan şeyin bir eylem, iş yavaşlatma değil de kurallı çalışma olması yaa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot mehmet. ~ 2 ay önce
Saka gibi bir hostesten az kazanio atc Saka gibi aim ile ayni nerdeyse Saka gibi fo nun yarisi bile degil. Saka gibi atc ler iac ile insallah hakettikleri maasi alirlar.su ankinin en az yuzde 70 fazlasi insallah gelir... Havacilikta para cok pilotlar kazanioken atc ler de kazanmali hak adalet bunu gerektirir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KM ~ 2 ay önce
Pilot Mehmet sen gerçek bir uçucuysan aynı uçakta yer alıp aynı yolda olduğun yoldaş kabin ekibin hakkında nasıl bu şekilde düşünebilirsin? Yazık
memur ~ 2 ay önce
dikkat ettiysen kimse seni s2lemiyor
KM ~ 2 ay önce
Ciddi misiniz siz? Cidden kabinin ATC den fazla maaş alması normal mi geliyor size?
Km'ye ~ 2 ay önce
Kimse Atc'ler X'den veya Y'den daha az maaş alsın ya da aynı maaşı alsın demiyor, ya da bunu normal karşılamıyor. Sadece diyoruz ki, yapılan kıyas yanlış ve çirkin. Söz gelimi biz kabin ekipleri, aldığımız maaşı eleştirirken hiçbir zaman "yeni başlayan bir kabin memuru tgs ile aynı maaşı alıyor, bir amir first officer'dan az alıyor" gibi cümleler kurmuyoruz. Çünkü bu elmalarla armutları kıyaslamak olur ve çirkin imâlara kapı açar. Biz aldığımız maaşı, pandemi öncesi maaşımızla kıyaslıyoruz, ya da yurtdışında aynı işi yapan meslektaşlarımızla kıyaslıyoruz, enflasyona ve dolar bazına kıyaslıyoruz. Doğru ölçüt bu olmalı. Kendi maaşınızı lütfen kendi statünüz ve meslek normalleriniz içinde eleştirin, bambaşka departmanları işin içine katıp şirketin çok sevdiği huzursuzluk ortamına zemin hazırlamayın.
Vade çoktan geçti ~ 2 ay önce
Şimdi sorumluluk,sahibini bulur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havuç mevsimi geçti ~ 2 ay önce
Göremediğimiz özveriye karşın fazlaca çaba sarfedilmeyecektir. Herşey olması gerektiği gibi olsun. Biz küçükler olarak saygımızı duyduk, söz dinledik ama büyükler başka sevdalar peşinden koşup vaadlerle geçiştirmeyi tercih etti. İhale sahibi belli bu saatten sonra. Şafak cuma. Kara cuma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaz dostum ~ 2 ay önce
Artık son düzlük, olumlu haber gelmezse yansın ortalık. Seminer ile dil egitimi ile oyalayamazlar, vakit icraat vakti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Engin Aksüt ~ 2 ay önce
Bugünkü THY yönetimi, kendisini çevrelemiş dikenli telleri kaldırmak yerine sürekli "Yara Bandı" dağıtıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ; uzun dönemde THY markasına ziyan verecek, seyahat eden halkımızın can ve mal emniyetini tehlikeye atan bu tür davranışları sergilemeyen yeni ve modern bir yönetim anlayışı getirecek bir THY yönetim kurulu ve başkanını göreve getireceğini umut ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaz ~ 2 ay önce
Ünlü düşünür Serdar Ortaç’ın da dediği gibi buralara yaz günü kar yağıyor canım, ölene kadar seni bekleyemem…

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000