30 Haziran 2024, Pazar 15:12:33

TATCA'dan Bolat'ın açıklamalarına yanıt

Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği (TATCA), Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat'ın CNN Türk'teki konuşmalarının ardından bir açıklama yayınladı.
  • Bir ATSEP olarak ATC arkadaşları tebrik ederim.Mükemmel bir dayanışma örneği sergiliyorlar.
  • DHMİ Sektörün otaritesidir ancak DHMİ çalışanları havacılığın tüm angaryasını çekerken thy deki hizmetlinin yarı maaşını bile alamamaktadır birde böyle düşünün butun angarya sırtımızda
  • Kimsenin yapamadığını bu çocuklar yaptı, ülkenin böyle gençlere ihtiyacı var. Hak verilmez alınır, maalesef Türkiye'de böyle işliyor bu işler. Arkanızdayız!
  • Bolat mahkemeye verecez demiş. mahkeme kararini dinlesen ucucularin pazar mesailerini vermen lazim. Anca isine geldigi gibi. Kimi korkutuyosun sen?? Senden korkan senin gibi olsun
  • Birkaç kuruş daha fazla almak icin türlü sacmaliklar yapıyorsunuz kimsenin de sizi umursadıgi yok çoluk çocukla sendikacılık oynuyorsunuz. İac filan da yalan igada iac yapmak zor artık önlemleri aldılar ara verilen dönemde. Boş işlerle uğraşmayın kendinizi geliştirin siz de çok iyi biliyorsunuz ki dışarıda olsanız is dahi bulamazsınız çoğunuz. İngiltere’ye gidiyorduk hani. Seviniyordunuz avarel gibi hahaha. İlk duyduğumda sizle iyi eğlenmişler demiştim de inanmamıştınız bana. Bırakın onu bunu da para ev araba muhabbetinden başka bir muhabbetiniz olsun ya kafanızı acın biraz. Tiksiniyorum sizlerle aynı işi yapmaktan hakkaten bomboş teneke gibisiniz o yüzden sesiniz çıkıyor
  • Destekliyoruz sonuna kadar alkışlıyoruz
  • Sızlanmak yerine standardı uyguluyorsunuz.Bizim kamyoncuların çakma SOP una benzemez bu iş
  • Atc oturdugu yerden inisiyatif almaz. Bolat oturdugu yerden tehdit eder. Bu is pilotlarla yolculara giriyor gittikce.
  • Suyun ısınıyo insanların sabrını zorlama
  • Bence o kısımın özelleştirilmesi lazım yoksa ileride çok büyük sıkıntılar yaşatabilirler.

Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği (TATCA), Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat'ın CNN Türk'teki konuşmalarının ardından bir açıklama yayınladı.

TATCA'nın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Sayın Ahmet Bolat’ın CNN Türk’te hava trafik kontrolörleri ile ilgili yaptığı açıklamaları dikkatle takip ettik. Hava trafik kontrolörleri olarak inisiyatif almadan çalışma faaliyetiyle uluslararası ve ulusal havacılık kurallarına ve prosedürlerine sadık kalarak görevimizi yerine getirmekteyiz. Mesleğimizin gerektirdiği yüksek standartlara ve belirlenmiş prosedürlere tam uygun olarak çalışmaktayız.

Havalimanlarımızın ve hava sahamızın trafik yoğunluğu ve etkinliği bakımından rekordan rekora koştuğu bu günlerde, mesleğimizin önemini ve değerini gösterebilmek, özlük haklarımızı kazanabilmek adına büyük bir gayret gösteriyoruz.

Havacılık paydaşlarından emeklerimizin görmezden gelinmesi ve kamuoyunda yanlış algı yaratabilecek ifadeler yerine haklı çabamıza destek bekliyoruz. Mesleğimizin yüksek sorumluluğun bilincinde olduğumuzu, işimizin doğası gereği zaten güvenlik ve operasyonel etkinlik adına sürekli bir denetime tabi olduğumuzu, ayrıca hukuki alanda kendimizi savunmaya hazır olduğumuzu ifade etmek isteriz.

Son olarak “Fatigue Risk Management" (Yorgunluk Risk Yönetimi) kapsamında; aşırı yorgunluk, stres veya duygusal zorlukların hava trafik kontrolörlerinin görevlerini güvenli ve etkili bir şekilde yerine getirebilmesini olumsuz etkilediğini hatırlatırız. Hava trafik kontrol hizmetlerinin güvenliğini ve kalitesini korumak kritik öneme sahiptir ve havacılık otoriteleri tarafından desteklenmesi gerekir."

TATCA, Ahmet Bolat’ın açıklamalarının ardından mesleki sorumluluklarını vurgularken, kamuoyunda yanlış algıların oluşmaması adına çabalarının desteklenmesi gerektiğini belirtti.

TATCA'dan Bolat'ın açıklamalarına yanıt

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

ATSEP ~ 15 saat önce
Bir ATSEP olarak ATC arkadaşları tebrik ederim.Mükemmel bir dayanışma örneği sergiliyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dhmi ~ 2 gün önce
DHMİ Sektörün otaritesidir ancak DHMİ çalışanları havacılığın tüm angaryasını çekerken thy deki hizmetlinin yarı maaşını bile alamamaktadır birde böyle düşünün butun angarya sırtımızda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vay be! ~ 2 gün önce
Kimsenin yapamadığını bu çocuklar yaptı, ülkenin böyle gençlere ihtiyacı var. Hak verilmez alınır, maalesef Türkiye'de böyle işliyor bu işler. Arkanızdayız!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mahkeme mi? ~ 2 gün önce
Bolat mahkemeye verecez demiş. mahkeme kararini dinlesen ucucularin pazar mesailerini vermen lazim. Anca isine geldigi gibi. Kimi korkutuyosun sen?? Senden korkan senin gibi olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atc sevmeyen atc ~ 2 gün önce
Birkaç kuruş daha fazla almak icin türlü sacmaliklar yapıyorsunuz kimsenin de sizi umursadıgi yok çoluk çocukla sendikacılık oynuyorsunuz. İac filan da yalan igada iac yapmak zor artık önlemleri aldılar ara verilen dönemde. Boş işlerle uğraşmayın kendinizi geliştirin siz de çok iyi biliyorsunuz ki dışarıda olsanız is dahi bulamazsınız çoğunuz. İngiltere’ye gidiyorduk hani. Seviniyordunuz avarel gibi hahaha. İlk duyduğumda sizle iyi eğlenmişler demiştim de inanmamıştınız bana. Bırakın onu bunu da para ev araba muhabbetinden başka bir muhabbetiniz olsun ya kafanızı acın biraz. Tiksiniyorum sizlerle aynı işi yapmaktan hakkaten bomboş teneke gibisiniz o yüzden sesiniz çıkıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 2 gün önce
Destekliyoruz sonuna kadar alkışlıyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal olsun size ~ 2 gün önce
Sızlanmak yerine standardı uyguluyorsunuz.Bizim kamyoncuların çakma SOP una benzemez bu iş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kiraci ~ 3 gün önce
Atc oturdugu yerden inisiyatif almaz. Bolat oturdugu yerden tehdit eder. Bu is pilotlarla yolculara giriyor gittikce.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet ~ 3 gün önce
Suyun ısınıyo insanların sabrını zorlama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olması gereken ~ 3 gün önce
Bence o kısımın özelleştirilmesi lazım yoksa ileride çok büyük sıkıntılar yaşatabilirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000