27 Haziran 2024, Perşembe 09:01:15

Vize ret oranı her geçen gün artıyor!

Avrupa Birliği'nin resmi verilerine göre 2023'te 200 bin Türk vatandaşının vize başvurusu reddedilirken Türkiye, İran’ın ardından Avrupa’ya vize başvurusu en çok reddedilen ikinci ülke oldu.
  • İran ve Türkiye iki müslüman ülke ve vatandaşları gayri müslim batılı ülkelere gidebilmek için kapı aşındırıyor. Tüm müslüman dünyada durum benzer ve bunun sebebi de müslüman ülkeleri yönetenler ama kimse ders almıyor.
  • Sırf avrupadan para gelecek diye ülkeye tıka basa doldurulan suriyeli özbek,afganlar,parayla vatandaşlık satılması,ülkenin akape tarafından kasten kötü yönetilmesi sonucu ekonomik,sosyal,ahlaki,hukuki,ticari her bakımdan iyice kötüye gitmemiz, suç,mafya,uyuşturucu konularında avrupa 1.si ve muhtaçlıktan elin adamına ucuza tatil cenneti olmamız yüzünden kısasa kısas da yapamıyoruz ama akapeye ve onlara oy verenlere sorsan şöyle büyüdük böyle güçlendik kimseye ihtiyacımız yok,dünya bizi kıskanıyor,gıpta ediyor,çekiniyor!

Avrupa Birliği'nin resmi verilerine göre 2023'te 200 bin Türk vatandaşının vize başvurusu reddedilirken Türkiye, İran’ın ardından Avrupa’ya vize başvurusu en çok reddedilen ikinci ülke oldu.

Avrupa ülkeleri, Türk vatandaşlarına karşı vize duvarlarını iyice kalınlaştırdı. Beyaz Rusya, Rusya, Hindistan, Fas, Çin gibi ülkelerden vize başvurularının onaylanma oranları Türkiye'den yapılan başvuruları geride bıraktı.

Avrupa Komisyonu'nun resmi rakamlarına göre, bir tek İranlıların vize ret oranı, Türk vatandaşlarından fazla.

Sözcü’den Ali Gülen’in haberine göre AB’ye tam üyelik başvurusu bulunan ve gümrük birliğinde ortaklığı bulunan Türkiye, Avrupa Birliği ile imzalanan Ortaklık Anlaşmaları’na rağmen, Türk vatandaşlarına haksız yere uyguladığı vizeyi giderek sertleştiriyor.

AB ülkelerine, 2023 yılında yapılan 1 milyon 55 bin 885 vize başvurusundan yaklaşık yüzde 16’dan fazlası reddedildi. Yani yaklaşık 200 bin Türk’e AB vizesi verilmedi. Ret oranı 2022’de yüzde 25.1 ve 2023’te yüzde 30 olan İran vatandaşları, bu alanda bizden kötü durumda.

Türkler, bu sıralamayla Avrupa’ya vize başvurusu en çok reddedilen ikinci ülke oldu. 2024 yılında durum daha da kötüye gidiyor. Koronavirüs sonrası yaşanan yoğunluk, ekonomik kriz, Avrupa’ya kaçak yoldan girişler, vizelerin daha da sıkı incelenmesi sonucunu doğurdu.

Almanya ise yetkililer vize randevularının 7 ayı bulabileceğini açıkladı. Randevudan sonra işlemler yine bir kaç ayı bulduğunda, vize başvurularının sonuçlanması bir yıla kadar uzayabiliyor. Çok ender durumlarda, bir ay ya da bir kaç ay içerisinde vize alınırken en büyük mağduriyet aile birleşimlerinde ya da iş dünyasının ziyaretlerinde yaşanıyor.

Vize ret oranı her geçen gün artıyor!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Yazık ~ 4 gün önce
İran ve Türkiye iki müslüman ülke ve vatandaşları gayri müslim batılı ülkelere gidebilmek için kapı aşındırıyor. Tüm müslüman dünyada durum benzer ve bunun sebebi de müslüman ülkeleri yönetenler ama kimse ders almıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
igne cuvaldız ~ 4 gün önce
Çoğu ülkede seçimle iktidara gelmiyorlar mı? En azından kendimizi kefeye koyalım. Demek ki sadece yöneticiler suçlu değil.
iğne çuvaldız yazana ~ 3 gün önce
Haklısın da ülkeyi geçmişten günümüze yönetenler aynı zihniyete sahip olup,gerçek ve doğru eğitime, bilime,ilime,çağdaşlığa,insana değer verme konusunda çıkarlarına ters düştüğü için gerekeni kasıtlı olarak yapmadıklarından seçmenlerin çoğu da belli bir kafa yapısında oluyor,biat edip,sorgulamıyor,düşünmüyor,bilmem anlatabildim mi?
İğneye cuvalduza ~ 3 gün önce
Kardeş bunlara oy verenler daha köyünden şehre inmemiş ki vize nedir haberi bile yok.
Güçlüysen kısasa kısas yap ~ 4 gün önce
Sırf avrupadan para gelecek diye ülkeye tıka basa doldurulan suriyeli özbek,afganlar,parayla vatandaşlık satılması,ülkenin akape tarafından kasten kötü yönetilmesi sonucu ekonomik,sosyal,ahlaki,hukuki,ticari her bakımdan iyice kötüye gitmemiz, suç,mafya,uyuşturucu konularında avrupa 1.si ve muhtaçlıktan elin adamına ucuza tatil cenneti olmamız yüzünden kısasa kısas da yapamıyoruz ama akapeye ve onlara oy verenlere sorsan şöyle büyüdük böyle güçlendik kimseye ihtiyacımız yok,dünya bizi kıskanıyor,gıpta ediyor,çekiniyor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000