17 Haziran 2024, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]

TEMEL KOTİL

TUSAŞ’taki görevinden ayrılan Prof.Dr. Temel Kotil, hiç şüphesiz Türk havacılık sektörünün en önemli isimlerden biri olarak şimdiden tarihte yerini aldı.

Birçok kişiyle hatırası olan Kotil’in elbette bizlerdeki yeri de büyük. Türkiye’de ve ABD’de eğitim alan Temel Kotil, 40 yılı aşkın tecrübesiyle Türk Hava Yolları’nın dünya çapında tanınmasına da öncülük etti.

Özellikle filo genişlemesi, yeni destinasyonlar, hizmet ve ikram kalitesi, teknolojik altyapı, verimlilik ve müşteri memnuniyeti konularında büyük adımlar atan Temel Kotil, sektörün gelişimine de önemli katkılar sağladı.

Yıllardan beri kendisini yakından takip eden biri olarak, pozitif bakış açısını, güler yüzünü ve iyi niyetli yaklaşımlarını unutmam imkânsız.

Kendisine bir 10 Kasım günü Ankara’dan dönerken uçakta bir soru yöneltmiştim. Ukrayna – Rusya gerginliklerinin ilk çıkış zamanları… Her iki ülke de karşılıklı olarak bayrak taşıyıcı havayollarının önünü kesmişti. Temel Beye neden THY olarak bu iki ülke arasında sefer düzenlemiyorsunuz diye sormuştum. Temel Bey de iki ülkenin siyasi işlerine markamızı dahil etmek istemiyoruz demişti. Buradan bile vizyoner kimliğini birkaç yıl sonra çıkan olaylar neticesinde görmüş olduk.

Türk Hava Yolları’ndan ayrıldıktan sonra TUSAŞ’ta görev alan Prof.Dr.Temel Kotil, burada da başarılarını sürdürdü. Türkiye için bir umut oldu. Milli savaş uçağı fikri herkese adeta ışık oldu. Bu umudun da gerçekleştiğini yıllar sonra görmek herkesi son derece mutlu etti. Kimileri yine kendisine eleştirilerde bulundu. Vay efendim motor bizim değilmiş, vay efendim kalkış yaparken şöyle olmuş, böyle olmuş. Geçiniz efendim…

Her zamanki tavrı ile tüm bunlara gülüp geçen Temel Kotil, üslubundan asla taviz vermedi. Kimseyle boş tartışmalara girmedi. Sonuç ortada. Milli uçağımız göklerde. Elbette eksikleri olabilir. Ama bu işler için zamana ihtiyaç var. Kimin elinde sihirli bir değnek var ki?

Bir Türk vatandaşı olarak kendisine ne kadar teşekkür etsem azdır. Bizlere umut oldu. Ancak ümit ederim ki sektöre ve milletimize katkıları burada son bulmaz. Bilgi ve tecrübesi ile ülkemize katacağı daha çok değer var. Umarım en yakın zamanda O’nu tekrar görev başında görürüz.

Milletimizin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutluyorum.

Sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde daha nice bayramlara…

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

TEMEL KOTİL

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000