02 Haziran 2024, Pazar 18:55:05

HTK-SEN'DEN YANILTICI PAYLAŞIMLARA TEPKİ

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası HTK-SEN, İnisiyatif almadan çalışma ( İAÇ ) konusunu uçuş emniyetsizliği olarak yansıtıcı paylaşımlara tepki gösterdi.
  • uçtukça para kazanan insanlar için rotada uçmak çok da ürkütücü değil...
  • B ve K arasındaki bu harp atcoyu malzemeye çevirerek olacaksa işler çok karışır. Paralı medyaya maşa haberleri yaptıran B arı kovanına çomak sokuyor. Farkında değil.
  • Olması gereken kuralları uygulamak, ekstra sorumluluk almamak ne zamandan beri grev oldu? Grev tanımını bilmeyen kişilerle çalışıyor olmak çok acıklı. Her zaman hak arayanın karşısında oldunuz, emekçinin değil emek hırsızının destekçisisiniz. Sizler yengeçsiniz. Biz de nasıl hak kazanırız diye kavga yormak zor geldiğinden, hak kazananın hakkını gasp etmekle meşgulsünüz.
  • Hak aramanın ve almanın yolları bellidir. Ama ben alamıyorsam, alanların almasını engelleyeyim anlayışı yanlıştır ve de kul hakkına girer. Kimse kimseyi bataklığa çekmesin. Ülkemizin milli menfaatleri ve hava sahamızdan daha fazla gelir kazanılması için yapılıyor ne yapılıyorsa.
  • Htk-sen sonuna kadar arkandayız. Helal olsun
  • Bravo sendikaya. Yargı dağıtıyor. Ayakta alkışlıyorum
  • Şımarıklık ve kibir
  • Durum ciddi galiba. Sendika üst üste açıklamalar yapıyor. Havacılıkta uçak yerdeyken grev olur havadayken olmaz. Keyfi grevden vazgeçilir umarım.
  • Şimdi de korkudan milleti tehdit etmeye mi başladınız ? Yaptınız bi grev arkasında durun.
  • VIP uçaklarına dct tiare ama vatandaşa bekle babam bekle. Yerde bekle, havada bekle. Sözde tabi i.a.ç. Size bize yapabiliyorlar bunu.

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası HTK-SEN, İnisiyatif almadan çalışma ( İAÇ ) konusunu uçuş emniyetsizliği olarak yansıtıcı paylaşımlara tepki gösterdi.

HTK-SEN bunun Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma Suçunu oluşturduğunu ve hapis cezasının söz konusu olabileceğini bildirdi.

HTK-SEN açıklaması şöyle;

İ.A.Ç. = ICAO Uluslararası Havacılık Kuralları, Sivil Havacılık Kanunları, DHMİ Türkiye AIP’si ve diğer ulusal mevzuata harfiyen bağlı kalarak, görev gerekliliklerine ilave bir inisiyatif almaksızın çalışmaktan ibaret olan sendikal faaliyet.

Faaliyet esnasında VIP ve ambulans uçaklar, askeri uçuşlar ve İHA/SİHA’lar, havacılık kuralları çerçevesinde acil durum deklare eden trafikler için öncelikli iniş kalkış, direkt rota verme ve diğer her türlü inisiyatif dahilindeki uygulamalar sürdürülüyor.

Hâl böyleyken, söz konusu sendikal faaliyetin  “olası can ve mal kaybı” ile özdeşleştirilmesi net bir şekilde dezenformasyondur ve halkı endişeye, paniğe sevk etme potansiyeli taşımaktadır.

“Konunun hukuki boyutunun değerlendirilmesi” ise şu şekildedir:

TCK
Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma Suçu

Madde 217/A- (Ek:13/10/2022-7418/29 md.)

(1) Sırf halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle, ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.

Üyelerimize ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HTK-SEN'DEN YANILTICI PAYLAŞIMLARA TEPKİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

ahhaha ~ 24 gün önce
uçtukça para kazanan insanlar için rotada uçmak çok da ürkütücü değil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AB vs HK ~ 28 gün önce
B ve K arasındaki bu harp atcoyu malzemeye çevirerek olacaksa işler çok karışır. Paralı medyaya maşa haberleri yaptıran B arı kovanına çomak sokuyor. Farkında değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yengeç ~ 29 gün önce
Olması gereken kuralları uygulamak, ekstra sorumluluk almamak ne zamandan beri grev oldu? Grev tanımını bilmeyen kişilerle çalışıyor olmak çok acıklı. Her zaman hak arayanın karşısında oldunuz, emekçinin değil emek hırsızının destekçisisiniz. Sizler yengeçsiniz. Biz de nasıl hak kazanırız diye kavga yormak zor geldiğinden, hak kazananın hakkını gasp etmekle meşgulsünüz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Köstek olmayın ~ 29 gün önce
Hak aramanın ve almanın yolları bellidir. Ama ben alamıyorsam, alanların almasını engelleyeyim anlayışı yanlıştır ve de kul hakkına girer. Kimse kimseyi bataklığa çekmesin. Ülkemizin milli menfaatleri ve hava sahamızdan daha fazla gelir kazanılması için yapılıyor ne yapılıyorsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo ~ 29 gün önce
Htk-sen sonuna kadar arkandayız. Helal olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
X ~ 29 gün önce
Bravo sendikaya. Yargı dağıtıyor. Ayakta alkışlıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Böyle devam edin ~ 29 gün önce
Şımarıklık ve kibir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 ~ 29 gün önce
Durum ciddi galiba. Sendika üst üste açıklamalar yapıyor. Havacılıkta uçak yerdeyken grev olur havadayken olmaz. Keyfi grevden vazgeçilir umarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yer pilotu ~ 28 gün önce
Tmm cnm. Aynen rotada uçmaya devam. Grev değil. Normal planında uçacaksın. Kıyak bitti.
Hadi be ~ 29 gün önce
Şimdi de korkudan milleti tehdit etmeye mi başladınız ? Yaptınız bi grev arkasında durun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İAÇci ~ 28 gün önce
Grev deyip aklınızca su bulandırmaya çalışıyorsunuz, anlıyoruz. İstediğiniz kadar bulandırın, kural neyse o. Hakkımızı alana kadar yağmurlu havada su yok kimseye.
Ne ala memleket ~ 29 gün önce
VIP uçaklarına dct tiare ama vatandaşa bekle babam bekle. Yerde bekle, havada bekle. Sözde tabi i.a.ç. Size bize yapabiliyorlar bunu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden ~ 28 gün önce
Özel uçaklara direkt rotalar veriliyor , havayoluna verilmiyor neden?
Aynen ~ 27 gün önce
Özellikle sana yapıyorlar.Senin uçtuğun uçak belirlenip o bekletiliyor:)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000