27 Mayıs 2024, Pazartesi
Fatih AKDENİZ
Fatih AKDENİZ [email protected]

Sonuna kadar helal...

Türk Hava Yolları'nın merakla beklenen Genel Kurulu geçtiğimiz günlerde yapıldı. Genel Kurul sonrası sürpriz olarak nitelendireceğimiz hiçbir gelişme olmadı.

Yönetim kadrosu yerini korudu. Geçen hafta da demiştim. Kimse de yerinden olmadı. 

Genel Kurulda öne çıkan bazı hususları söylemek gerekirse:

- AJET'in satılmasının söz konusu olmadığı, Avrupa'daki rakipleriyle rekabet edeceği, filosunun yeni nesil uçaklardan oluşacağı, maliyet yapısının Pegasus ile aynı olacağı ve Ankara'yı bir turizm şehri yapmak gibi bir amacın olduğu söylendi.

- Kâr payı konusu da ben şaşırtmadı ve hissedarlara kâr payı dağıtılmayacağı ifade edildi. Burada çalışanlara şunu söylemek lazım, Kâr payı konusu borsayla ilgili bir durum. Çalışanların kâr payı alıp almayacağı yönetimin kararıyla ilgili. Daha sonrasında belli olur. 

Geçtiğimiz haftalarda epey konuşulan yönetici maaşları da Genel Kurulun gündemindeydi. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat bu konuya değindi. İfadeleri şöyleydi:

- Türk Hava Yolları Genel Müdürü 30 Bin Dolar maaş alınca haram da yabancı olsa helal mi oluyor? Singapur Havayolları Genel Müdürü 3 Milyon Dolar maaş alıyor. Singapur bizim 4'te birimiz bir şirket. Türk Hava Yolları 18 Milyar Dolar ülkemize gelir getirdi. Bu paranın 8 Milyar Doları ülkemizde kaldı. 

-Bu nedenle ben arkadaşlarımıza ödenen paranın sonuna kadar helal olduğunu düşünüyorum.

Yönetici maaşlarıyla ilgili olarak geçtiğimiz haftalarda söylediğim şeyi yineliyorum. THY gibi şirketin genel müdürünün aldığı maaşa hayıflanacak bir şey yok. Buradaki mesele çalışanlarla olan uçurum. THY'nin yarıştığı şirketlerin hangisinde yıllık 500 Bin Dolar maaş alan bir CEO'nun personeliyle arasında böylesine bir fark var? 

Helal mi değil mi onu da Allah bilir...

Bir diğer konu da huzur hakkı meselesiydi. Huzur haklarına da TİS'te belirlenen oranlarda zam alınacağı söylendi. 

Sonuna kadar helal...

Yorumlar

Fatih Akdeniz bey ~ 1 ay önce
Helal olsun sana doğruları konusmussun Şöyle kar ediyoruz böyle ediyoruz kedileri varlık içinde yüzerken çalışanlara yönelik Bir Kurban ikramiyesini çok gören şahıslar size kimse hakkını helal etmiyor bilin isterim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000