20 Mayıs 2024, Pazartesi
Fatih AKDENİZ
Fatih AKDENİZ [email protected]

Size hiçbir şey olmaz!

Türk Havacılığında enteresan gelişmeler yaşanıyor. Lokomotif Türk Hava Yolları'na yaşanan her gelişme, sektörü haliyle derinden etkiliyor. Bir işten çıkarma furyası yaşanıyor bildiğiniz üzere. Kim neden çıkarılıyor bilen yok!

İşin ilgin tarafı da burası zaten. Kim neden çıkarıldı? Gündeme geldi bu konu malum. Tek bir izahat olmadığı gibi başbaşka yerlerinden dolanma söz konusu. Linkedin paylaşımları, Insta ve Twitter paylaşımları havalarda uçuşuyor. Ama konuya eğilen bir Allah'ın kulu yok.

Hani sayı ile ilgili de bir belirsizlik var. Biz, bize gelenlerden haberdarız. Onlarca bilgi akışı var. Ama gerçek sayıyı kaç bilmiyorum. Geçen hafta da yazdım. Türk Hava Yolları gibi büyük şirketlerde işten çıkarmalar ve alımlar hiçbir zaman durmaz. Ama burada farklı bir detay var. İşten çıkarılanlara açıklama yok, gerekçe yok! Burası tuhaf değil mi?

Birini işten çıkarırsan bunun sebebini söylersin. Haklı ya da haksız o kişi işsiz kalma sebebini bilir, varsa hukuki hakkını kullanır ya da rıza gösterir gider. Siz haklıysanız neden gerekçenizi göstermiyorsunuz? 

İnsanların hayat planlarını alt üst etmek bu kadar mı kolay? 

Kimisi var 'bana hiçbir şey olmaz' özgüveniyle kendini kaybetmiş! Uçak alanlar mı dersiniz, Cem Yılmaz repliğiyle komiklik yapanlar mı? Ne ararsanız var. İşiniz komedyenlik mi yoksa idarecilik mi? Diyorum ya enterasan işler oluyor. 

Önümüzde Genel Kurul var. Ne olur bilmiyorum ama haksızlığın galip geldiği bir süreç olduğu aşikar. Gün gibi ortada. 

Peki Hava İş Sendikası'na ne demeli? Ortalıkta neden işsiz kaldığını bilmeyen onlarca insan varken kulaklar tıkanmış seyir zevki yapılıyor. 

Bir aksiyon alma, en azından bir açıklama yapma var mı? Tövbe

'Gittik görüştük böyle böyle cevap aldık' dersiniz bu da birşeydir. 'En azından bu konuyu biraz olsun deştik' demiş olurdunuz. Dediniz mi HAYIR!

Gündeminiz personel değilse nedir?

Herkese hayırlı haftalar...
 

Size hiçbir şey olmaz!

Yorumlar

Faiz %50+ ~ 1 ay önce
Dertleri personel değil, her ay personelden topladıkları 20 milyon tl.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000