13 Mayıs 2024, Pazartesi
Bilal YILDIZ
Bilal YILDIZ [email protected]
  • Şu laubaliliğe bakar mısınız!!! Sanki babasının şirketinin en önemli alameti fabrikasını, logosunu sosyal medya mecrasında espiri!! amacıyla, hoyratça kullanmış… Bu had aşımı o noktaya gelmiş ki. Şirketin CEO’su GM’ü sesini çıkarmaktan imtina etmiş. Hala bu şahsın ballı maaş almasına müsaade ediyorlar. Bir de bu had aşım rekortmenine devletin namusuna emanet edilmiş şirketlerde sayısız yönetim kurulu üyeliği yedirmişler. Sn Cumhurbaşkanının bahsettiği arpalık bu ve arpalananlardan, biri bu şahıs. Biz arpa suyu içsek günahkar ilan ederler bizi.. Bunlar hamuduyla götürüyorlar melake!!! Demek ki bu kartal imam hatip te had nasıl aşılır, kul hakkı nasıl yenir, yetim hakkına nasıl çökülür. Devlet malı nasıl talan edilir, bunlar öğretiliyor. E kondüktör de FETÖ üniversitesinin derin hocası olunca… Neyse Allah bu milleti bu şeytanların şerrinden korusun.. Selam ve dua ile
  • Thy'de nereye,kime elini atsan elinde kalıyor.Mesela yurtdışı müdürlerin ödenekleri var,kimin ne kadar ödeneği var,kim,nasıl kullanıyor belli değil bilhassa Afrika ve Türki cumhuriyetler'de rüşvet çok yaygın ve rüşvetsiz hiçbir iş dönmez o zaman oradaki bu kirli işlerde dönen paraları kim, nasıl denetliyor,rüşvetin belgesi de olmayacağına göre kime,ne verildiği müdürün beyan ve insafına mı kalıyor? Bazılarının apartman,otel sahibi olduğu iddiaları demek ki doğru yoksa maaşla bunlara sahip olmak mümkün mü? Yahya gibilerinin mensup olduğu siyasal islamcı,din tüccarları gayri müslim icatlarına, para,lüks,beleş hayata hasta olur da yurtdışı müdürleri olmaz mı? Bunların hayatı yalan,dertleri para, makam,çıkar...
  • Kırkbir kere maşallah!
  • Yahya, Ak Parti içerisindeki Akp liler tanımının vücut bulmuş halidir. Tayyip Bey’in arkasında akşam namazı kılarkenki foto sunu Insta da paylaşır, yatsı vakti alemlere akar. Kaçak et sever. Yerli ve millidir ama kaçak ette yerli yabancı ayırımı yapmaz. Lükse bayılır. Aycı’nın sağ kolu iken kankaları Mert, Cenk, Kemal Öztürk ile mekan mekan geziyolardı. Şimdi onlar kötü çocuk, Yahya iyi çocuk. Bolatta azıcık adalet olsa bunu görevden alır ama malesef ki korkak.
  • Yahya bey de Kartallı. Bence işini mükemmel yapıyor. Thy nin yaptığı kaza kırımlar yaralanan yolcular vs hiç bir yerde yazılıp gösterilmedi. Lufthansa uçağı geri döndü, British uçağı hasta yolcu için indi vs nin yayınlandığı havacılık sitelerinde hergüjn arıza ve kaza yapan THY uçakları hakkında en ufak bir haber duyuyormusunuz? Şirketin istediğide bu zaten. Adam işini mükemmel yapıyor. TRT genel müdürlüğü de bir sonraki makamı. Tebrikler Yahya bey
  • Sayın Yazar, gene THY deki arsızlıkları hedeflemişsiniz ama dikkat çekici konulara değiniyorsunuz, belirtmiş olayım. TV Proğramınızı seyrettim, kendinizi ve anlatmak istediklerinizi , bence %70 başardınız, ilk tecrübeniz belkide bilemiyorum. Her durumda, doğru bildiğini söyleyen ve savunan insanları takdir ederim, gördüğüm kadarıyla siz de biraz öylesiniz. TV Proğramında değindiğiniz gibi mevcut yönetim anlayışına sırf koltuk kapmak - sırf rahat etmek ve sırf yaranmak için çaba gösteren sözde Atatürkcü geçinen alcaklar bu güzide kuruma en büyük ihaneti yapıyorlar yıllardır. Ondandırki, Ahmet bolat çıkıp 2003 den önce işe alınan personeli uyumsuz olmakla falan suçlayabiliyor işte. Yolunuz açık olsun.
  • Sayın Yıldız, ülkemizin bayrak taşıyıcı şirketi THY nin tüm yöneticileri yukarıda anlattığınız şahıs gibiler zaten, siz bir sosyal medya paylaşımından yola çıkıp bu yazıyı yazdınız ama, hatırlarsınız yakın tarihi de.Keşke parçaları biraz daha birleştirseniz. Mesela, Sarı İmamı da yazsanız,Serdarı.Nasıl İK ya başkan yapıldığını, nasıl Havaiş e operasyon yapıldığını, nasıl işten atıldığını sonra nasıl Havaiş e yönetici olduğunu.Neleri neleri yediğini kimlerin ekmeğine kan doğradığını yazsanız. Havaiş yönetimi ile kolkola girip Sendikanında içini nasıl boşaltığını. sorun Havaiş yönetimine tanıdıklarınız vardır beki Genel Müdürlükten, az biraz vicdanları kaldıysa anlatırlar detayları. Ben de anlatırım, hatırlamanız için. Yürekli adamsınız vesselam.
  • THY nin ve iştiraklerinin yönetim kadrosu hep Y.Üstünlerle dolu zaten Üstadım.SAdece Kartal İHliler değilki, akp li olsun yeter, oturacağı koltuktuğun sorumluluğunu bilmesine de gerek yok iş bilmesine de. Altında çalıştırdığı insanlara gerekli korkuyu salsın yeter. Bakın THY nin son 15 senesinde güvenlik başkanlığı kuruldu altında müdürler oldu şefler oldu, hepsi birer komedi. Başkanlar kaçtı, müdürler kaçtı, görevden alındı, yenileri geldi onlarda kaçtı, görevden alındı ya da kendini reziletti, THY hiç üzerine alınmadı.Asli personel gene canhiraş şekilde işini yapmaya devam etti.Balık baştan kokar, derim hep. Unutmayın, A.Bolat THY e yönetici yapılırken(dışardan müdür olarak atandıydı) akademk ünvanı DR idi, son 7 senedir Prof olmuş..Hangi akademik çalışmaları hangi üniv.de yaptı,nerede yayınlandı çalışmaları, bu ünvanı nasıl elde etti bilmem.Ama sonuç ortada.
  • 1 ayda 30 gün var, cmt, pazar dahil her gün bir şirkete gitse 11 şirket boşta kalacak. Gel de çık işin içinden. Kafama da takıldı bu şirketlerin hepsi istanbul içi mi? İstanbul dışı şirketler de vardır mutlaka git gel yol derdi de var. Bu kayyımlık mürssesesinde bir sınır yok mu? Mesela bir kişi 365 şirkete de kayyım olabilir mi?
  • Babalarının şirketi olsa bu kadar hoyratça ve gayrı ciddi yönetmezlerdi.Arpalık olarak yemlenmeye devam ediyorlar.

YAHYA ÜSTÜN UÇAK ALDI

Başlıktaki cümle bir haber değil. Gerçek bir bilgiye de işaret etmiyor. Sadece bir şaka, bir ironi. Daha doğrusu paylaşımı yapan bunu böyle anlamamızı, gülüp geçmemizi; hatta kıvrak zekasını da takdir etmemizi bekliyor. Ben bu gülünç ironiyi anladım. Ama, yapanı takdir edemedim.

Evet, kırk bir şirketten maaş aldığı iddiasıyla ve Kartal İmam Hatip Lisesi mezunu olmasıyla ünlenen, THY Basın Müşaviri Yahya Üstün’den söz ediyoruz. Çünkü geçtiğimiz hafta, sosyal medyada yaptığı iki paylaşımla yine kendinden çok söz ettirdi.

İlk paylaşımında, Miami Beach'ten Lamborgini marka lüks ve pahalı bir aracın fotoğrafını gördük. İkinci paylaşımında, arka planda THY logolu bir uçak fotoğrafı ve bu fotoğrafa monte edilmiş bir Yahya Üstün vesikalık resmi ile “YAHYA ÜSTÜN UÇAK ALDI” yazısı vardı.

Paylaşımın altında ise, Odatv nin Miami Beach fotoğrafını paylaşarak yapmış olduğu haberdeki “AKP'li siyasetçilerin son dönemlerdeki lüks yaşantıları Türkiye gündemindeki yeri korurken yeni bir olay dikkat çekti...Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün'ün Miami Beach'ten Lamborghini marka bir aracın fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı.” Cümleleri vardı. Anlatımım biraz karışık oldu galiba. En iyisi tweet imajını aşağıya alıntılayayım.

Resim

İki paylaşımı da görür görmez, “adam dalgasını geçiyor” dedim! Çünkü, birinci paylaşımda aklı sıra kendisinin Miami Beach’de Lombargini marka “lüks aracı ile olduğu algısını”, ikinci paylaşımda ise kaynağını bilmediğimiz yukarıdaki fotoğrafın altına, Odatv haberindeki cümleleri eklemek suretiyle “uçak aldığı algısını” oluşturmaya çalıştığı apaçık ortadaydı.

Doğal olarak ciddiye alınmadı bu paylaşımlar, ama tepki çekti. Çünkü, THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, aklı sıra ironi yaparak siyasi mesaj veriyor ve bu vesileyle, son dönemlerde medyada yer alan istakoz, pahalı saat, astronomik maaş, huzur hakkı haberlerini ve yorumlarını da tiye alıyordu.

Diğer yandan, bu abuk subuk paylaşımlar, bence basın danışmanı olduğu THY’nin marka değerini zedeleyen paylaşımlardı. Ama kimse bu yönüyle konunun üstünde durmadı. Uzmanı değilim. Ben de durmayacağım. Fikrimi söyleyip geçiyorum.

Uzmanlık alanımdan yola çıkarak, müfettiş gözüyle baktığımda ise, bu paylaşımları başka bir nedenle, sakıncalı buldum. En sonda söyleyeceğimi baştan söyleyeyim. Normal şartlarda kurumsal bir şirketin basın müşaviri bu tarz paylaşımlar yapamaz. Eski THY de olsaydı, çoktan kendisini kapının önünde bulmuştu. Ya da şirket üst yönetiminin başlattığı bir soruşturmaya maruz kalmıştı. Anormal bir dönemde yaşadığımız için meselenin bu yönünü de es geçiyorum.

Ama yaptığı yanlışı izah edelim. THY çapındaki kurumsal şirketlerde görev tanımları ve prosedürler vardır. Çalışanlar asla bunlara aykırı davranamazlar. THY de Basın Müşaviri koltuğunu işgal eden Yahya ÜSTÜN de yapacağı açıklamalarda, kendi görev ve sorumluluklarını düzenleyen prosedür ve görev tanımlarında belirlenen kural ve sınırların dışında açıklama (paylaşım) yapamaz. Algı oluşturma amaçlı “Photoshop” içeriklerinde, THY kurumsal kimliğini ve logosunu kullanamaz.

***

Şimdi gelelim, yazının başında değindiğim 41 maaş ve Kartal İmam Hatipli olma meselesine. “Bunlar medyada çok yazıldı, söylendi hiçbir faydası olmadı.” dediğinizi duyar gibi oluyorum. Amacım bu haber ve yorumları harmanlayıp, size yeniden anlatmak ve aynı iddiaları tekrarlamak değil elbette. Ben yine konuya müfettiş gözüyle bakıyorum ve farklı şeyler söyleyeceğim.

Önce Yahya Üstün’ün THY ye nasıl intisap ettiği konusunu hatırlayalım. Herkese açık kaynaklardan, Yahya Üstün’ün, Kartal İmam Hatip Lisesini bitirdikten sonra, Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesinden mezun olduğunu biliyoruz. Stajyer öğrenci olarak girdiği ATV nin önce Londra Temsilciliği'nde işe başlamış; ardından ATV Avrupa'nın Genel Yayın Yönetmeni olmuş ve 2016 yılında Basın Müşaviri olarak, Türk Hava Yollarına intibakı yapılmış. Hain 15 Temmuz darbesi için “politik huzursuzluk” tanımlaması yaptığı o yıldan beri bu görevde. Bu özetten, bütün kariyer yapılanmasının hepi topu 5 sene içinde gerçekleşmiş olduğunu anlıyoruz.

Bu 40 şirketten maaş alma iddiası gündeme geldiğinde kendisi, “Kaynak Holding ve alt şirketlerindeki Yönetim Kurulu Üyeliği görevim için toplam 7.000 TL maaş almaktayım” diye açıklama yapmıştı.

İddia konusunda, TMSF tarafından da bir açıklama yapılarak: “aynı grupta yer alan şirketlere ortak bir yönetim oluşturmak amacıyla aynı kişiler atanmakta, bununla birlikte bu kişilere atandığı grup ve şirket sayısına bakılmaksızın tek bir şirketten ödeme yapılmaktadır” denilerek, Yahya Üstün’ün tek maaş alıyorum açıklaması teyid edilmişti. Ayrıca, “atanan kişiler, konusunda uzman, kamu ve/veya özel sektör tecrübesi bulunan, aynı zamanda mali ve hukuki konularda deneyimli, yetkin ve güvenilir kişiler arasından seçilmektedir denilerek, dışarıdan atama yapma gerekçesi de ortaya konulmuştu. Sonuç olarak, Yahya Üstün’ün 40 tane şirkete kayyım olarak atandığı hususu TMSF tarafından teyit edilmişti. Şimdi bu kayyım olma konusunu irdeleyelim.

 Kayyım en basit tabirle başkasının işini yapmak için atanan, görevlendirilen kişi demektir. Ama kayyımlık bu tanımdaki gibi basit bir iş değildir. Belirlenmiş kuralları ve gereklilikleri vardır. Bu nedenle, şirketler söz konusu olduğunda, kayyım görevlendirmesi işini yetkili Asliye Ticaret mahkemeleri yapar. Eğitimi, tecrübesi uygun olan ve elinde, kayyımlık yapabileceğine dair mesleki sertifikası olan adaylar arasından seçerek yapar. Biz Yahya Üstün’ün bu kayyım niteliklerine sahip olup olamadığını bilmiyoruz.  Ama atamanın TMSF tarafından yapıldığını biliyoruz.

TMSF açıklamasına ve kendi müktesebatıma dayanarak, herhangi bir kişinin kayyım olarak atandığı şirketi yönetebilmesi için, yönetim, hukuk, mevzuat, iktisat, işletme, muhasebe, ticaret, üretim, lojistik, vb. alanlarda belli bir eğitiminin ve tecrübesinin olması gerektiğini biliyorum.  Bu nedenle, İletişim fakültesi mezunu Yahya Üstün’ün, hangi tecrübesi ve eğitimiyle bu şirketlere kayyım olarak atandığını ve görevdeyken bu 40 şirketin bütçeleri, finansmanı ve İK politikaları konusunda kayyım yetkisini nasıl kullandığını merak ediyorum.

Bence bu soruları Yahya Üstün de kendi vicdanında sorup, cevaplamamış olmalı ki; “ben kayyım şirketlerinde yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyorum” diyebiliyor. Halbuki, kayyım olmanın vebali çok büyük. İzan ve vicdan sahibi hiçbir insan, üç-beş TL için bu vebalin altına girmez.

Ayrıca ben bu olaya kurallar ve prosedürel gereklilikler penceresinden de bakıyorum. Zira THY İK Prosedüründe, “Başka iş ve hizmet yasağı başlıklı bir kural var.” Huzur hakkı alınan postlar ve izin alınarak yapılan akademik çalışmalar dışında, THY de çalışan bir “işçi” normal mesaisini ve konsantrasyonunu şirkete vermek zorundadır. Ekstra olarak, başka hiçbir işte çalışamaz.

Birilerinin kayyımlık işte! ne çalışması? dediğini duyar gibi oluyorum. Hemen cevap vereyim. Kayyımlık ücret karşılığı yapılan bir iştir. Hele ki; şirket yönetmekle görevlendirildiyseniz, durumuna göre, oldukça yoğun dikkat ve uzun mesai gerektiren bir iştir.

Peki THY Basın Müşavirliği? Kolay bir iş midir? Yoğun dikkat ve mesai gerektirmiyor mu? Elbette gerektiriyor. Basın-yayın organlarında, veri dağıtım kanallarında ve benzer iletişim mecralarında dünya çapında bir şirket olan THY ile ilgili olarak çıkan haberleri anlık olarak izlemek, şirkete yönelik iddia ve suçlamaları gecikmeden cevaplamak, 24 saat takip ve dikkat gerektiren bir iştir.

Yahya Üstün’ün asli işi olan bu THY Basın Müşavirliği görevinde ne denli başarılı olduğunu ben şahsen bilmiyorum. Kendisini o koltuğa layık gören irade, neredeyse 8 yıldır önemli bir eksiğini, yanlışını görmemiş olacak ki; bugüne kadar görevden almadı.

Ama bu kadar önemli bir sorumluluk yüklenmişken, zaman bulup diğer 40 şirketi nasıl yönettiğini, hatta bu konuda ne kadar başarılı olduğunu şahsen ben çok merak ediyorum. Aslında, TMSF bünyesindeki bu şirketlerin akıbetlerini de çok merak ediyorum. Kaç tanesi hala faal? Faal olmayanlara ne oldu? Bu soruların cevapları da önemli.

Neyse biz konu dışına çıkmayalım ve kendisine soralım. Sayın Yahya Üstün: THY Basın Müşavirliği gibi, çok önemli ve yoğun mesai gerektiren bir makamda oturuyorsunuz. Yani THY’deki görev ve sorumluluğunuz çok büyük. Buna rağmen, önemsiz bir ücret için, 40 tane şirkette kayyımlık görevini neden kabul ettiniz? THY’deki asli görev ve sorumluluklarınızın yanı sıra bu şirketlere ayıracak, bütün görevlerinizi layıkıyla, vebal altında kalmaksızın yapacak kadar zamanınız var mı?

Ben tam bu satırları yazarken, odada açık olan televizyonda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde yaptığı konuşmanın bir yerinde:

“Türkiye olarak fırsat eşitliği, şeffaflık, hesap verilebilirlik, yenilikçilik ve liyakat gibi değerleri esas alan bir insan kaynağı kültürünü kamu ve özel sektörümüze yerleştirmenin gayretindeyiz… “

Diyordu…

YAHYA ÜSTÜN UÇAK ALDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Hadsiz… Hudutsuz… ~ 1 ay önce
Şu laubaliliğe bakar mısınız!!! Sanki babasının şirketinin en önemli alameti fabrikasını, logosunu sosyal medya mecrasında espiri!! amacıyla, hoyratça kullanmış… Bu had aşımı o noktaya gelmiş ki. Şirketin CEO’su GM’ü sesini çıkarmaktan imtina etmiş. Hala bu şahsın ballı maaş almasına müsaade ediyorlar. Bir de bu had aşım rekortmenine devletin namusuna emanet edilmiş şirketlerde sayısız yönetim kurulu üyeliği yedirmişler. Sn Cumhurbaşkanının bahsettiği arpalık bu ve arpalananlardan, biri bu şahıs. Biz arpa suyu içsek günahkar ilan ederler bizi.. Bunlar hamuduyla götürüyorlar melake!!! Demek ki bu kartal imam hatip te had nasıl aşılır, kul hakkı nasıl yenir, yetim hakkına nasıl çökülür. Devlet malı nasıl talan edilir, bunlar öğretiliyor. E kondüktör de FETÖ üniversitesinin derin hocası olunca… Neyse Allah bu milleti bu şeytanların şerrinden korusun.. Selam ve dua ile

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şımarık ~ 1 ay önce
Rabbim bizi bu şımarık ruhlardan kurtarsın
Ödenek ~ 2 ay önce
Thy'de nereye,kime elini atsan elinde kalıyor.Mesela yurtdışı müdürlerin ödenekleri var,kimin ne kadar ödeneği var,kim,nasıl kullanıyor belli değil bilhassa Afrika ve Türki cumhuriyetler'de rüşvet çok yaygın ve rüşvetsiz hiçbir iş dönmez o zaman oradaki bu kirli işlerde dönen paraları kim, nasıl denetliyor,rüşvetin belgesi de olmayacağına göre kime,ne verildiği müdürün beyan ve insafına mı kalıyor? Bazılarının apartman,otel sahibi olduğu iddiaları demek ki doğru yoksa maaşla bunlara sahip olmak mümkün mü? Yahya gibilerinin mensup olduğu siyasal islamcı,din tüccarları gayri müslim icatlarına, para,lüks,beleş hayata hasta olur da yurtdışı müdürleri olmaz mı? Bunların hayatı yalan,dertleri para, makam,çıkar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne diyelim ~ 2 ay önce
Kırkbir kere maşallah!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yahya Üstün ~ 2 ay önce
Yahya, Ak Parti içerisindeki Akp liler tanımının vücut bulmuş halidir. Tayyip Bey’in arkasında akşam namazı kılarkenki foto sunu Insta da paylaşır, yatsı vakti alemlere akar. Kaçak et sever. Yerli ve millidir ama kaçak ette yerli yabancı ayırımı yapmaz. Lükse bayılır. Aycı’nın sağ kolu iken kankaları Mert, Cenk, Kemal Öztürk ile mekan mekan geziyolardı. Şimdi onlar kötü çocuk, Yahya iyi çocuk. Bolatta azıcık adalet olsa bunu görevden alır ama malesef ki korkak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sebahattin Kaplan ~ 2 ay önce
hala emekli olmadı mı
Kartalar yüksek uçar ~ 2 ay önce
Yahya bey de Kartallı. Bence işini mükemmel yapıyor. Thy nin yaptığı kaza kırımlar yaralanan yolcular vs hiç bir yerde yazılıp gösterilmedi. Lufthansa uçağı geri döndü, British uçağı hasta yolcu için indi vs nin yayınlandığı havacılık sitelerinde hergüjn arıza ve kaza yapan THY uçakları hakkında en ufak bir haber duyuyormusunuz? Şirketin istediğide bu zaten. Adam işini mükemmel yapıyor. TRT genel müdürlüğü de bir sonraki makamı. Tebrikler Yahya bey

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yahya ~ 2 ay önce
Bu zatı muhterem konusunda mahir; 211 ler ağır ekonomik kriz nedeniyle işten çıkarıldığında, öyle bir basın açıklaması yaptıki, öyle bir fitne ateşi yaktıki 211 leri hekes fetövü sandı takii mahkemeden aklanıncaya kadar. Hatta mahkemenin sorusu üzerine THY bunların içinde fetocu yok cevabını verdi. Dünyada dik duramadın Allah Selanı versin bari yerin altında düz yat.
Ecrin ~ 2 ay önce
Sayın Yazar, gene THY deki arsızlıkları hedeflemişsiniz ama dikkat çekici konulara değiniyorsunuz, belirtmiş olayım. TV Proğramınızı seyrettim, kendinizi ve anlatmak istediklerinizi , bence %70 başardınız, ilk tecrübeniz belkide bilemiyorum. Her durumda, doğru bildiğini söyleyen ve savunan insanları takdir ederim, gördüğüm kadarıyla siz de biraz öylesiniz. TV Proğramında değindiğiniz gibi mevcut yönetim anlayışına sırf koltuk kapmak - sırf rahat etmek ve sırf yaranmak için çaba gösteren sözde Atatürkcü geçinen alcaklar bu güzide kuruma en büyük ihaneti yapıyorlar yıllardır. Ondandırki, Ahmet bolat çıkıp 2003 den önce işe alınan personeli uyumsuz olmakla falan suçlayabiliyor işte. Yolunuz açık olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ecrin yazana ~ 2 ay önce
Sözde Atatürkçü dediklerinden önce sözde dini bütün,alınları secdeye değen,insanları kutsal değerlerle kandıran,derdi davası para,makam, çıkar olan,hayatlarında her işlerini torpille yapabilmiş,yaptırmış,lüks ve beleş hayat hastası alemci siyasal islamcılara laf söyle sen!!!
YavuzYalcın ~ 2 ay önce
Sayın Yıldız, ülkemizin bayrak taşıyıcı şirketi THY nin tüm yöneticileri yukarıda anlattığınız şahıs gibiler zaten, siz bir sosyal medya paylaşımından yola çıkıp bu yazıyı yazdınız ama, hatırlarsınız yakın tarihi de.Keşke parçaları biraz daha birleştirseniz. Mesela, Sarı İmamı da yazsanız,Serdarı.Nasıl İK ya başkan yapıldığını, nasıl Havaiş e operasyon yapıldığını, nasıl işten atıldığını sonra nasıl Havaiş e yönetici olduğunu.Neleri neleri yediğini kimlerin ekmeğine kan doğradığını yazsanız. Havaiş yönetimi ile kolkola girip Sendikanında içini nasıl boşaltığını. sorun Havaiş yönetimine tanıdıklarınız vardır beki Genel Müdürlükten, az biraz vicdanları kaldıysa anlatırlar detayları. Ben de anlatırım, hatırlamanız için. Yürekli adamsınız vesselam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Serdar’ın kankası ~ 2 ay önce
Teftişin imamı içinde bir yazı bekliyoruz.
Yavuz Yalçın'a ~ 2 ay önce
Bildiklerinizi yazın ki herkes kimin ne olduğunu ne haltlar yediğini bilsin...
Carkar ~ 2 ay önce
THY nin ve iştiraklerinin yönetim kadrosu hep Y.Üstünlerle dolu zaten Üstadım.SAdece Kartal İHliler değilki, akp li olsun yeter, oturacağı koltuktuğun sorumluluğunu bilmesine de gerek yok iş bilmesine de. Altında çalıştırdığı insanlara gerekli korkuyu salsın yeter. Bakın THY nin son 15 senesinde güvenlik başkanlığı kuruldu altında müdürler oldu şefler oldu, hepsi birer komedi. Başkanlar kaçtı, müdürler kaçtı, görevden alındı, yenileri geldi onlarda kaçtı, görevden alındı ya da kendini reziletti, THY hiç üzerine alınmadı.Asli personel gene canhiraş şekilde işini yapmaya devam etti.Balık baştan kokar, derim hep. Unutmayın, A.Bolat THY e yönetici yapılırken(dışardan müdür olarak atandıydı) akademk ünvanı DR idi, son 7 senedir Prof olmuş..Hangi akademik çalışmaları hangi üniv.de yaptı,nerede yayınlandı çalışmaları, bu ünvanı nasıl elde etti bilmem.Ama sonuç ortada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Carkar'a ~ 2 ay önce
Fetonun okulunda hocalık yaptığını gizleyen adamın akademik çalışması olsa ne olmasa ne yayınlansa ne yayınlanmasa ne?
Kayyım/Kayyum ~ 2 ay önce
1 ayda 30 gün var, cmt, pazar dahil her gün bir şirkete gitse 11 şirket boşta kalacak. Gel de çık işin içinden. Kafama da takıldı bu şirketlerin hepsi istanbul içi mi? İstanbul dışı şirketler de vardır mutlaka git gel yol derdi de var. Bu kayyımlık mürssesesinde bir sınır yok mu? Mesela bir kişi 365 şirkete de kayyım olabilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ciddiyetsiz & samimiyetsiz ~ 2 ay önce
Babalarının şirketi olsa bu kadar hoyratça ve gayrı ciddi yönetmezlerdi.Arpalık olarak yemlenmeye devam ediyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000