13 Mayıs 2024, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • tarikat kadar lenet gelsin üzerinize tarikat iyidir
  • Yönetimin bilmediği ya da bilip de öyle olmasını istediği bir şey var. Şirkette çalışan herkesin vakıf olduğu sırlar vardır. Bazıları kişileri bazıları ise şirketin kendisini büyük zora sokacak şeyler. En küçük atölyede bile köşede sessizce oturup işini yapar gibi görünen ama alttan alta şirket içinde kalması gereken sırları en ayrıntılı bilgisiyle kayıt altına alan adamlar var. Olası bir haksız işten cikarmada havacılık oteritelerine bu sırları kanıtları ile birlikte okuyacak adamlar bunlar. Daha önce örneğini yaşadık. İşten çıkarılan biri EASA ya gizli deponun yerini kapı numarasına varana kadar ihbar edip şirketi büyük sıkıntıya soktu. Bu ve bunun gibi niceleri var.
  • Daha önce yorumlarında defalarca bahsettim. Feto bir plan kursa ve bu ülkenin en köklü ve prestijli şirketini bitirmek istese ancak şu 4 yıl içinde yapılanlar kadar güzel bir şekilde yipratirdi şirketi. Çünkü çalışanlara her yönden yapılan bu zulümlerin başka bir açıklaması olamaz. Biz çalışanlar olarak tek isteğimiz kafamızda geçim derdi olmadan yaptığımız işin değer görüp hakkının verilmesi. Emin olun bu şirket şuan potansiyelinin yarisi kadar bile çalışmıyor. Dileriz tekerlerimizin önündeki takozlar çekilir ve güzel yarınlara ucururuz bu şirketi.
  • Ağzı açılan iyi çalışanı atmışlar diyor iyi çalışmayın işte atmasınlar sizi iyi çalışan zaten kendine iş bulur siz üzülmeyin. Zaten uzulmuyorsunuz üzülmüyormuş gibi yapmayın bari korkaklar. KORKAKLAR!!!
  • Menderes Çakıcı kaptan niye işten atılır? Mantıklı bir açıklaması ne olabilir? Adam şirkete iki gömlek fazlaydı o yüzden mi?
  • Thy nin atadığı bir genel müdür yardımcısı yüzünden docoda adam kalmayacak.Bence ahmet bolat docoya bir baksın.
  • Sayın KIDIK lütfen yorumumu yayınlayın.Ben TİGİES firmasının istanbul istasyonunda 60çarli ekibinde kontuarda çalismaktayım okadar bıktıkki bize yapılan muameleden saygısız tavır ve bağırmalardan azarlamalardan ama sesimizi duyan yok.Örneğin güncel yaşadığmız bir konu tavrı hitabı bozuk yöneticimiz toplantıda namaz kılanlar ibadetlerinin arkasına sığınmasınlar ben makyaj yapıyorsam herkes yapacak onlarda makyaj yapacaklar abdest almaları beni ilgilendirmez diyebiliyor.Sayın ilgililer buyrun araştırın o toplantıda imza formuna imza atan personele sorun böyle bir diyalog geçtimi geçmedimi diye.Hergün çeşitli konularda çalışanları tehdit eden uymayana şantaj yapan yer değişikliği yapan kioksa nöbete diken bu şahıs çalışanların sosyal medya profil yazılarına kadar karışmaktadır.Ne yazıkki ekip müdürüde yapilanları bu uslubu koşulsuz destekliyor bir yerde büyük tepki alacaklar artık insanların canına tak etti 3 günlük personel bile baskıdan tavırlardan şikayet ediyorsa durumun ciddiyetini düşünün.
  • çekilişinden kimse ümitlenmesin- dağıtıldı bile
  • 45 bin bayram parası hayırlı olsun sene sonuda 80 bin hayırlı olsun
  • Bir yerde işten atılmaları sorguluyorsunuz diğer yerde çalışanları işten attırmaya…! Sadece muhalif bir kişiliğe münhasırsınız. THY kimseyi Külliyeye yakın diye veya uzak diye işten çıkarmaz. Haklı gerekçe muhakkak vardır bir kaç rakam yazınca gerçek olduğu anlamına gelmez, önce araştırın dedikodu İle olmaz bu işler.

THY Yönetimi Cumhurbaşkanını Sevenleri İşten Atıyor

Türk Hava Yolları’nda bir operasyon yapılıyor. Ama operasyonu kim kime ve neden yapıyor bilinmiyor. Ahmet Bolat ve şürekası yönetimde kalmak için bir mağduriyet yaratma peşinde mi açıkçası şüpheliyim. Akıl almaz bir yöntemle insanlar işlerinden edilip evlere ateş düşürdüler.

Evet, geçen haftayı kabusla geçirdi THY çalışanları. Sıra kimde endişesi ile yaşadı THY ailesi. Her an gelecek bir telefon ya da mail’in korkusuyla yaşadılar.

Beştepe kaynaklarıma sordum, onlar da araştırdılar ve “çok gizli bir konu” cevabını almışlar. Nedir bu gizli olan? Devlet meselesi mi?

Kimine göre 100-120 arasında kimine göre 20-30 arasında en kalifiye, en sorunsuz, en disiplinli ve işine/şirketine aidiyeti sonsuz olan insanlar bir anda “kovuldunuz” mesajı alıyor.

THY’nin en güvenilir, reise en yakın kişiye soruyorum anlamlandıramıyor.

Kokpitte endişe hakim, kabinde endişe hakim, teknikte endişe hakim, yer işletmede endişe hakim, güvenlikte endişe hakim, illerde çalışan THY personelinde endişe hakim.

Herkesin kafasındaki soru “neden” ve “neden ben”!

Evet, şimdi ben de soruyorum THY yönetimine NEDEN?

Genel kurul öncesinde bu mağduriyet neden?

Mesela insanları dinliyor musunuz, mesela simülatör odasını dinliyor musunuz, mesela ispiyonculuk sistemi mi kurdunuz, mesela insanların içine ajan mı yerleştirdiniz, mesela çalışanların evlerine/çalışma masalarına dinleme cihazı mı koydunuz, mesela telefonlarına özel program mı yüklediniz?

İdam sehpasına giden bir suçluya bile “son sözünüz nedir” sorusu bir başka deyişle “savunmanızı yapın” denirken siz neden herhangi bir disiplin soruşturması, kovuşturması yapmadınız?

Nasıl bir vicdanla yaşıyorsunuz, nasıl evde kafanızı yastığa koyup yatıyorsunuz?

Murat Şeker Bey, yönetime geldiğinizde “damat THY yönetimine girdi” şeklinde bir haber yapacaktık. Lakin eski yönetimden bir kardeşimiz “çok iyidir, işinde de iyidir” deyip sizinle ilgili övgü dolu sözler etmişti ve biz haberi yayınlamamıştık.

Ancak, geçen hafta sizi aradım, bu durumu sorup gerçeği öğrenmek istedim. Asistanınız arayıp, toplantıda olduğunuzu ve aradığımı ileteceğini ifade etmesine rağmen geri dönmediniz. İletişim denen medeni tavırdan kaçıyor musunuz? Sonra bir kez daha aradım ve yine dönmediniz.

Damat olmanın gücünden mi besleniyorsunuz, yoksa tenezzül mü etmediniz? Bakın o makamlar kimseye baki değil, bu dünya kimseye baki değil.

Ahmet Bolat Bey, insanların evine ateş düşürdünüz. Aileleri perişan ettiniz, şu en doğru kulis bilgisi verdiğiniz sosyal medya hesapları ile ortak bir operasyonunuz olabilir mi bu ani işten kovmalar.

İnsafınız var ise, insanlığınız var ise, vicdanınız var ise bu insanlara neden işten kovulduklarını anlatmanız, bilgi vermeniz sizin inancınız gereğidir. Allah inancınız var ya ondan bahsediyorum.

Değerli okurlar, son söz olarak şunu söylemek istiyorum. Geçen hafta üstü örtbas edilen ROLEX çetesi ile ilgili bir haber yaptık. Bu işten atılmaların rolex çetesi ile alakası yok. O olay yaklaşık bir aylık bir konu.

Reis Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Cumhurbaşkanım işten atılan tüm bu insanlar sizin hayranınız, sizi sevenler, sizin yolunuza baş koyan insanlar. Bunu bilin. Ya size bir operasyon ya da THY’ye uygun gördüğünüz bu yönetimin yeniden göreve seçilmeleri için atılmış bir mağduriyet yöntemi. Sayın Cumhurbaşkanım, bu insanlar arasında sizin canınızı emanet ettiğiniz eski pilotunuz da mevcut. Bilin istedim.

THY içindeki kulis bilgilerini en doğru şekliyle dışarıya aktardığını iddia eden Ahmet Bolat, söz sırası sizde. Buyurun…

Değerli okurlarım, iki hafta önce “Korkunç Harcamalar… Milletin Çarçur Edilen Milyonları” başlıklı bir köşe yazısı yayınlamıştım.

Bu yazının ardından Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bir açıklama gönderdi. İşte aradığımız, olması gereken budur.

Açıklamada; personele 202 milyon 875.204 TL ödendiği, idari hizmet sözleşmeli personele de 100 milyon 616.673 TL ödendiği ifade edilmiş.

Etik kurulu ile ilgili ise soruşturma açılmasına gerek olmadığına dair karar verildiği belirtilmiş.

Bilgisayar yazılım ve donanım yenileme hizmetinin Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş’den hizmet temin edildiği kaydedilmiş.

Çağrı hizmeti açıklaması ise vatandaşa hizmet olarak, şikayetlerin her türlü ihbarlarının değerlendirildiği bir sistem olduğu ifade edilmiş.

Taşıt kiralama ile ilgili ise Anadolu’nun değişik illerinde ve İstanbul’da olmak kaydı ile sürücülü araç kiralandığını ifade etmişler.

Giyim harcamaları ise personele koruyucu giyim malzemesi olarak açıklamışlar.

Açıklamanın özü bu. Bizim de istediğimiz iletişimdir ve sorulara cevap almaktır.

THY Yönetimi Cumhurbaşkanını Sevenleri İşten Atıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (187)

Y.Oz.temel ~ 1 ay önce
tarikat kadar lenet gelsin üzerinize tarikat iyidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sır küpü ~ 1 ay önce
Yönetimin bilmediği ya da bilip de öyle olmasını istediği bir şey var. Şirkette çalışan herkesin vakıf olduğu sırlar vardır. Bazıları kişileri bazıları ise şirketin kendisini büyük zora sokacak şeyler. En küçük atölyede bile köşede sessizce oturup işini yapar gibi görünen ama alttan alta şirket içinde kalması gereken sırları en ayrıntılı bilgisiyle kayıt altına alan adamlar var. Olası bir haksız işten cikarmada havacılık oteritelerine bu sırları kanıtları ile birlikte okuyacak adamlar bunlar. Daha önce örneğini yaşadık. İşten çıkarılan biri EASA ya gizli deponun yerini kapı numarasına varana kadar ihbar edip şirketi büyük sıkıntıya soktu. Bu ve bunun gibi niceleri var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bunları anlattık ~ 1 ay önce
Daha önce yorumlarında defalarca bahsettim. Feto bir plan kursa ve bu ülkenin en köklü ve prestijli şirketini bitirmek istese ancak şu 4 yıl içinde yapılanlar kadar güzel bir şekilde yipratirdi şirketi. Çünkü çalışanlara her yönden yapılan bu zulümlerin başka bir açıklaması olamaz. Biz çalışanlar olarak tek isteğimiz kafamızda geçim derdi olmadan yaptığımız işin değer görüp hakkının verilmesi. Emin olun bu şirket şuan potansiyelinin yarisi kadar bile çalışmıyor. Dileriz tekerlerimizin önündeki takozlar çekilir ve güzel yarınlara ucururuz bu şirketi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teresler ~ 1 ay önce
Ağzı açılan iyi çalışanı atmışlar diyor iyi çalışmayın işte atmasınlar sizi iyi çalışan zaten kendine iş bulur siz üzülmeyin. Zaten uzulmuyorsunuz üzülmüyormuş gibi yapmayın bari korkaklar. KORKAKLAR!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ODTÜ alerjisi? ~ 1 ay önce
Menderes Çakıcı kaptan niye işten atılır? Mantıklı bir açıklaması ne olabilir? Adam şirkete iki gömlek fazlaydı o yüzden mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DOCO ~ 1 ay önce
Thy nin atadığı bir genel müdür yardımcısı yüzünden docoda adam kalmayacak.Bence ahmet bolat docoya bir baksın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lale ~ 1 ay önce
Sayın KIDIK lütfen yorumumu yayınlayın.Ben TİGİES firmasının istanbul istasyonunda 60çarli ekibinde kontuarda çalismaktayım okadar bıktıkki bize yapılan muameleden saygısız tavır ve bağırmalardan azarlamalardan ama sesimizi duyan yok.Örneğin güncel yaşadığmız bir konu tavrı hitabı bozuk yöneticimiz toplantıda namaz kılanlar ibadetlerinin arkasına sığınmasınlar ben makyaj yapıyorsam herkes yapacak onlarda makyaj yapacaklar abdest almaları beni ilgilendirmez diyebiliyor.Sayın ilgililer buyrun araştırın o toplantıda imza formuna imza atan personele sorun böyle bir diyalog geçtimi geçmedimi diye.Hergün çeşitli konularda çalışanları tehdit eden uymayana şantaj yapan yer değişikliği yapan kioksa nöbete diken bu şahıs çalışanların sosyal medya profil yazılarına kadar karışmaktadır.Ne yazıkki ekip müdürüde yapilanları bu uslubu koşulsuz destekliyor bir yerde büyük tepki alacaklar artık insanların canına tak etti 3 günlük personel bile baskıdan tavırlardan şikayet ediyorsa durumun ciddiyetini düşünün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emlak konut ~ 1 ay önce
çekilişinden kimse ümitlenmesin- dağıtıldı bile

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 1 ay önce
45 bin bayram parası hayırlı olsun sene sonuda 80 bin hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne Ayak ! ~ 1 ay önce
Bir yerde işten atılmaları sorguluyorsunuz diğer yerde çalışanları işten attırmaya…! Sadece muhalif bir kişiliğe münhasırsınız. THY kimseyi Külliyeye yakın diye veya uzak diye işten çıkarmaz. Haklı gerekçe muhakkak vardır bir kaç rakam yazınca gerçek olduğu anlamına gelmez, önce araştırın dedikodu İle olmaz bu işler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000