28 Haziran 2024, Cuma 10:46:38

Çukurova Uluslararası Havalimanı ne zaman açılacak?

Mersin’in Tarsus ilçesinde toplam 8 milyon metrekare alana kurulan Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın ne zaman hizmete açılacağı hala bilinmiyor.
  • Zor açılır. Açılırsa da çok sürmeden kurumayan veya tam kurutulmayan bataklık zemininden dolayı pistte çökmeler olur. Güzelim memleketimize iş bilmezler yazık ediyor. E90 yani Karayolunun deniz tarafı bataklık ve deniz kumlu zemine sahip. Bataklıktan kurtulmak için yöre halkı kendi arazilerine okaliptus ağacı ekiyor.
Mersin’in Tarsus ilçesinde toplam 8 milyon metrekare alana kurulan Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın ne zaman hizmete açılacağı hala bilinmiyor.

Adana ile Mersin arasında Tarsus'ta yapılacak Çukurova Havalimanı için 6 bakan 2 kez temel attı. Aradan 13 koca yıl geçti, bitmeyen havalimanı 8 ulaştırma bakanı eskitti. 2011’den beri her bakan Mersinlilere açılış tarihi verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu da “Ocak 2024” dedi ama havalimanı yine açılamadı. Garanti yolculu YİD modeli ile 357 milyon Euro'ya ihale edilen havalimanı AK Parti’nin yerel seçim gündemi de oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde Adana'da gerçekleştirilen mitingde "Mevcut havalimanımıza ek olarak (Adana Havalimanı) Çukurova Uluslararası Havalimanımızı da bu yıl içerisinde tamamlayıp hizmete sunuyoruz. Doğu Akdeniz'in en büyük lojistik üssünü Adanamıza kurarak ülkemizin uluslararası taşımacılıktaki kilit rolünü daha da güçlendireceğiz" demişti.

Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın ne zaman açılacağı ise hem bölge halkı hem de sektörler tarafından merakla bekleniyor.
 
 
İlk etapta yıllık 9 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak
 
Uluslararası standartlarda tüm yeterliliklere sahip olarak tasarlanan Çukurova Uluslararası Havalimanı 9 milyon yolcuya ulaşması halinde 3'ncü etap yatırımlara da başlanacak. Bin 500 araç kapasiteli katlı otoparkına sahip olan Çukurova Uluslararası Havalimanı'nda geliş ve gidiş katlarında yeme içme fonksiyonları ile yaşam ve çevre peyzaj alanlarıyla yolculuklar daha konforlu olacak. 
 
Çukurova Uluslararası Havalimanı gümrüksüz satış alanında, uluslararası zincir markaların da aralarında bulunduğu geniş bir marka karması yer alacak.

©AirportHaber
Çukurova Uluslararası Havalimanı ne zaman açılacak?

Yorumlar

ADANALI IHTIYAR ~ 3 gün önce
Zor açılır. Açılırsa da çok sürmeden kurumayan veya tam kurutulmayan bataklık zemininden dolayı pistte çökmeler olur. Güzelim memleketimize iş bilmezler yazık ediyor. E90 yani Karayolunun deniz tarafı bataklık ve deniz kumlu zemine sahip. Bataklıktan kurtulmak için yöre halkı kendi arazilerine okaliptus ağacı ekiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000