01 Temmuz 2024, Pazartesi 11:03:55

Aydınlılar THY'nin eğitim uçuşlarından şikayetçi!

Turkish Airlines Flight Academy (TAFA) eğitim uçuşları için Çıldır Havalimanı kullanılıyor. Ancak bölge sakinleri, sabahın erken saatlerinde yerleşim yerleri üzerinde ortaya çıkan sesten son derece rahatsız.
  • Oncelikle 2005ten sonra orada ev alan herkes bir sussun, havalimani acildiktan sonra oraya gelmis oluyorlar. Onun disinda belli saatlerde kullanimda olan pist ile trafik yonu degistirilebilir, Ornegin belli gunler (Cuma, Cmt, Pazar) saat ornegin 22:00 sonrasi gece egitim ucusuna (ornegin traffic circuit) izin verilmeyebilir. Onun disinda sabah erken saatlerde neden ucus yapilmasin? Aydinlilar sabah 7 de kalkmis olmak yerine hafta icin evde yatiyorlar mi yoksa?
  • Aydın’lılar yıllardır bu havaalanının yolcu uçaklarına da açılmasını istiyorlar, siyasetçilere bu konuda baskı yapıyorlar.Küçücük eğitim uçaklarının gürültüsünden rahatsız olurken , istekleri doğrultusunda yolcu uçakları gelmeye başlasa oluşacak gürültü karşısında delirme noktasına gelirler herhalde.

Turkish Airlines Flight Academy (TAFA) eğitim uçuşları için Çıldır Havalimanı kullanılıyor. Ancak bölge sakinleri, sabahın erken saatlerinde yerleşim yerleri üzerinde ortaya çıkan sesten son derece rahatsız.

Aydın'da uzun yıllardır atıl durumda bekleyen Efeler ilçesine bağlı Tepecik mevkiindeki Çıldır Havalimanı, Turkish Airlines Flight Academy (Türk Hava Yolları Uçuş Akademisi) bünyesinde bulunan uçakların eğitim gerçekleştirmesi için kullanılıyor. Sabahın erken saatlerinde başlayan eğitim nedeniyle bölgede ikamet eden vatandaşlar yüksek sese maruz bırakılıyor.

Manşet Aydın adlı yerel gazetenin haberine göre; çevre sakinleri, aylardır sorunun devam ettiğini dile getirdi. Özellikle hafta sonları ve resmi tatiller dahil olmak üzere sabah 06:00 sularında ortaya çıkan gürültülü ve rahatsız edici ses vatandaşın huzurunu kaçırmakta.

Sorunun çözüme kavuşması talebinde bulunan Aydınlılar, uçuş güzergahlarının yerleşim yerleri dışına alınmasını ve eğitimlerin günün ilerleyen saatlerinde yapılmasını istiyor.

Aydınlılar THY'nin eğitim uçuşlarından şikayetçi!

Yorumlar

ArcticPilot ~ 24 saat önce
Oncelikle 2005ten sonra orada ev alan herkes bir sussun, havalimani acildiktan sonra oraya gelmis oluyorlar. Onun disinda belli saatlerde kullanimda olan pist ile trafik yonu degistirilebilir, Ornegin belli gunler (Cuma, Cmt, Pazar) saat ornegin 22:00 sonrasi gece egitim ucusuna (ornegin traffic circuit) izin verilmeyebilir. Onun disinda sabah erken saatlerde neden ucus yapilmasin? Aydinlilar sabah 7 de kalkmis olmak yerine hafta icin evde yatiyorlar mi yoksa?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PERHİZ, LAHANA ~ 2 gün önce
Aydın’lılar yıllardır bu havaalanının yolcu uçaklarına da açılmasını istiyorlar, siyasetçilere bu konuda baskı yapıyorlar.Küçücük eğitim uçaklarının gürültüsünden rahatsız olurken , istekleri doğrultusunda yolcu uçakları gelmeye başlasa oluşacak gürültü karşısında delirme noktasına gelirler herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000