13 Mayıs 2024, Pazartesi 09:56:39

THY ve AJET milleri birleşiyor!

Türk Hava Yolları ve AJet, vatandaşların talepleri doğrultusunda Miles&Smiles yolcularının AJet uçuşlarında mil toplayıp mil harcayabilmesi için "mil entegrasyonu" yapacak.
  • Bir taraftan ayırma öte taraftan birleştirme. Avare
  • Thy ile milleri birleştirmeden önce haberlere konu olan sorunları gidersinler, yapabilirlerse tabii...
  • Ay çok iyi haber ben hep biz uçarım gerçi
  • Pas hakkını elimizden aldılar kimse ses çıkarmıyor, altyapı ayağına koca yaz ekipleri pas ucurtmayacaklar uçaklarda. ama wet lease ok.
  • millen ugrasacani tehirleri en aza indir birde önceden 30kg dishatlarda bagaj hakkı vardı onunda içine ettiniz 8kg el çantasında kaldırdınız engellilere 40 indirim vardı onuda 25 düşürdünüz onuda alamıyoruz sözde devletin uçağı malesef
  • Artık sabihadan uçalım. 3. Havalimanından uçmak mümkün değil. Passlar açılsın

Türk Hava Yolları ve AJet, vatandaşların talepleri doğrultusunda Miles&Smiles yolcularının AJet uçuşlarında mil toplayıp mil harcayabilmesi için "mil entegrasyonu" yapacak. THY ve AJet uçuş segmentleri kombine edilecek. Çalışmanın tamamlanmasıyla yolcular, belirli bir noktadan THY ile gelip dönüş yolculuğunu AJet ile planlayabilecek. AJet'le uçanlar THY'nin CIP salonlarını ücretli kullanabilecek. AJet, filosunda bulunan 85 uçak ile iç hatlarda 41 nokta ve 74 hat; dış hatlarda ise 48 nokta ve 90 hat olmak üzere toplamda 89 nokta ve 164 hatta uçuşlarını gerçekleştiriyor. SABAH'ın ulaştığı belgelere göre; THY ve AJet'ten aldığı bilgileri yeterli bulmayan vatandaşlar, TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvurarak, hem haklarını öğrenmek istedi hem de mevcut haklarını kaybetmek istemediklerini iletti. Vatandaşlar TBMM'ye en çok; THY'nin CIP, Miles&Smiles, mil harcamaları gibi bir çok imkânını kullanma konusunda sorular yöneltti. Vatandaşlar, AJet ile uçuşlarda yolcuların, Türk Hava Yolları ile uçuşlarda sağlanan aynı haklardan yararlandırılmasını talep etti.

ANKARA UÇUŞU İSTENİYOR

TBMM Dilekçe Komisyonu, vatandaşın bu taleplerini Ulaştırma Bakanlığı'na ileterek konuya açıklık getirilmesini istedi. AJet'in THY'nin yüzde 100 iştirak şirketi olduğunu dile getiren Ulaştırma Bakanlığı, AJet'in Ocak 2024 itibarıyla THY'ye ait TK kodu yerine kendi uçuş kodu olan VF kodu ile uçuş yapmaya başladığını bildirdi. Bakanlık, THY'nin Ankara'dan uçuş gerçekleştirmemesi konusunda ise "THY'nin Ankara'dan operasyon gerçekleştirmemesi konusunda Genel Müdürlüğümüzün doğrudan bir müdahiliyeti bulunmamaktadır. Hava taşıma işletmelerinin serbest piyasa koşullarında faaliyet gösteren ticari kuruluşlar olması nedeniyle bir hatta uçuş başlatmak ya da bitirmek, uçuş sayısının artırılması, aktarmalı/ aktarmasız uçuş ile seferlerin icra edilmesi, bilet ücretleri, bilet indirimleri ya da kampanyaları gibi konular işletmelerin kendi uhdesindedir" değerlendirmesini yaptı.

Önder Yılmaz / Sabah

THY ve AJET milleri birleşiyor!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Şaşkın ~ 2 ay önce
Bir taraftan ayırma öte taraftan birleştirme. Avare

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ajet ~ 2 ay önce
Thy ile milleri birleştirmeden önce haberlere konu olan sorunları gidersinler, yapabilirlerse tabii...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Silikonlu aday pilot ~ 2 ay önce
Ay çok iyi haber ben hep biz uçarım gerçi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Isimsiz ~ 2 ay önce
Pas hakkını elimizden aldılar kimse ses çıkarmıyor, altyapı ayağına koca yaz ekipleri pas ucurtmayacaklar uçaklarda. ama wet lease ok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sogutlu ~ 2 ay önce
millen ugrasacani tehirleri en aza indir birde önceden 30kg dishatlarda bagaj hakkı vardı onunda içine ettiniz 8kg el çantasında kaldırdınız engellilere 40 indirim vardı onuda 25 düşürdünüz onuda alamıyoruz sözde devletin uçağı malesef

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 2 ay önce
Artık sabihadan uçalım. 3. Havalimanından uçmak mümkün değil. Passlar açılsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000