27 Haziran 2024, Perşembe 10:01:45

Lufthansa City Airlines operasyonlara aksaklıkla başladı

Lufthansa Grubu'nun en yeni havayolu şirketi Lufthansa City Airlines, Çarşamba günü ilk uçuşunu gerçekleştirerek operasyonlarına başladı.

Lufthansa Grubu'nun en yeni havayolu şirketi Lufthansa City Airlines, Çarşamba günü (26 Haziran) ilk uçuşunu gerçekleştirerek operasyonlarına başladı. Şirket, "İlk uçuş VL2508, Airbus A320 Neo uçağıyla Münih'ten Birmingham'a zamanında kalkış yaptı" açıklamasını öğleden sonra duyurdu. "Coburg (D-AIJI) isimli uçak bugün ayrıca Düsseldorf ve Bremen'e uçacak."

İlk sefer Birleşik Krallık'a yapıldı

Birmingham (VL2508/VL2509) ve Düsseldorf (VL2018/VL2019) seferleri planlandığı gibi gerçekleştirildi. Münih'ten Düsseldorf'a yapılan uçuşlar başarıyla tamamlandı, ancak dönüş uçuşunda bazı gecikmeler yaşandı. Düsseldorf'tan Münih'e dönüş uçuşu planlanan saat olan 17:00'de değil, 19:15'te kalktı ve 18:10 yerine 20:30'da iniş yaptı. Bu gecikme, uçuş operasyonlarında bazı aksaklıklara neden oldu.

Lufthansa City Airlines ve D-AIJI, Bremen seferini (VL2196/VL2197) gerçekleştiremedi. Planlanan üç destinasyon arasında yer alan Bremen'e uçuşun iptal edilmesi, şirketin ilk gününde tam başarı elde edememesine neden oldu. Ancak, havayolu yetkilileri bu durumu bir başlangıç sorunu olarak değerlendirip ilerleyen günlerde daha iyi performans göstermeyi hedefliyor.

Lufthansa City Airlines, Lufthansa Grubu'nun Avrupa'daki konumunu güçlendirmeyi amaçlıyor. Şirket, operasyonel verimliliği artırarak ve zamanında uçuş gerçekleştirme oranını yükselterek yolcularına güvenli ve konforlu seyahat deneyimi sunmayı hedefliyor.

Lufthansa City Airlines'in bu ilk gününde yaşadığı aksaklıkların, ilerleyen süreçte giderilerek daha sorunsuz bir operasyon sürecine ulaşması bekleniyor.

Lufthansa City Airlines operasyonlara aksaklıkla başladı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000