27 Haziran 2024, Perşembe 16:06:05

AB, ITA Airways'in hisse satışını onaylayacak mı?

Avrupa Komisyonu'nun Lufthansa Grubu'nun İtalyan havayolu ITA Airways'in hisselerini satın alma teklifini 4 Temmuz 2024'e kadar onaylaması bekleniyor.

Bloomberg'in haberine göre, Avrupa Komisyonu'nun Lufthansa'nın İtalyan havayolu ITA Airways'in hisselerini satın alma teklifini 4 Temmuz 2024'e kadar onaylaması bekleniyor.

Avrupa rekabet yetkilileri tarafından hazırlanan nihai karar taslağının, Alman havayolu grubunun bazı kilit pazarlarda rekabet üzerindeki olumsuz etkileri hafifletmek için tedbirler içermesinin ardından anlaşmaya yeşil ışık yakması bekleniyor.

Lufthansa, ITA Airways'i (İtalya'nın eski bayrak taşıyıcısı Alitalia'nın yerini alan) portföyüne entegre etmek için planını ilerletebilmek amacıyla AB'nin onayını almak zorunda. Lufthansa Grubu, hali hazırda SWISS, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Discover Airlines ve Eurowings'i bünyesinde barındırıyor.

Lufthansa Grubu, Mayıs 2023'te ITA Airways'in %41 hissesini 325 milyon Euro (349 milyon ABD Doları) karşılığında satın aldı ve performans göstergelerinin 2026'ya kadar karşılanması şartıyla İtalyan devletinden kalan %59 hisseyi ek 500 milyon Euro karşılığında satın alma niyetini açıkladı.

Bu hamle, Avrupa Komisyonu tarafından bir soruşturma başlatılmasına neden oldu. Komisyon, bazı uzun mesafeli pazarlarda potansiyel rekabet azalması ve Milan Linate (LIN) havaalanında olası bir hakimiyet gibi birkaç endişe alanı belirledi.

Avrupa Komisyonu tarafından belirlenen nihai şartlar henüz bilinmemekle birlikte, Lufthansa Grubu'nun, rekabet kurulunun endişelerini gidermek amacıyla ITA Airways'in transatlantik işini birkaç yıl boyunca ayrı tutmayı önerdiği bildirildi.

AB, ITA Airways'in hisse satışını onaylayacak mı?

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000