31 Mayıs 2024, Cuma 10:50:03

Kanada'daki grevde 'THY' detayı

Kanada'da Larco Hospitality tarafından işletilen Sheraton Vancouver Havalimanı Oteli'ndeki işçiler, THY'ye grev hakkına saygı duyma çağrısı yaptı.
  • Adamlar bizim sendikaya ulaşmaya çalışmışlar kendilerinden haber alabilirseniz bize de söyleyin
  • Hak arayanlara,grev isteyenlere hain,terörist denilen Türkiye ve Thy'nin gerçek durumunu bilseler böyle bir çağrı yapmaktan utanırlardı...
  • İstasyon görevlisi ucuza otel ayarlamış kendi priminin derdinde şimdi sizin grevinizi umursayıp uçucuları maliyeti yüksek başka bir otele almaya gözü yemez. Şirkette çanak tuttuğu için isterse otelde kahvaltı verilmesin ekipler aç kalsın rezil olsun umurunda olmaz. Seçim zamanı bile tgs ‘yi baş tacı edip kendi öz çalışanını dışlamış bir aşağılık düzenin oyuncuları bunlar. Sorsan en birinci müslüman en birinci ahlak sahipleri bunlar. Yemeye doyamadıkları şirketin içini oydular göz göre göre kalkıp sizin boklu grevinizi mi önemseyecek.
  • THY'nin greve saygı duymasını bekliyorlarmış, ulan hiç güleceğim yoktu :D
  • Onlar ve devlet grevin anlamını bilmez ki,niyesini de bilmez.bizim ülkede demokrasi de olmadığından sizi anlayamaz,empati yapamazlar zira bu ülkede grev yasak.
  • Bizim başkan bizi bile sallamıyor sizi napsın

Kanada'da Larco Hospitality tarafından işletilen Sheraton Vancouver Havalimanı Oteli'ndeki işçiler, THY'ye grev hakkına saygı duyma çağrısı yaptı.

Kanada'nın British Columbia eyaletinde yer alan Sheraton Vancouver Havalimanı Oteli işçileri aylardır grevde. Vancouver Uluslararası Havaalanı'na yaklaşık 5 kilometre mesafede yer alan ve Larco Hospitality tarafından işletilen otelin çalışanları, onuncu ayına giren grevler nedeniyle birçok havayolu şirketinin işletmelerle olan işbirliğini durdurduğunu ancak Türk Hava Yolları'nın (THY) konaklama için uçuş ekiplerini göndermeye devam ettiğini bildirdi.

Grevdeki işçileri temsil eden UNITE HERE Local 40 sendikası, THY'ye 'grev hakkına saygı' çağrısı yaptı. Sendika yetkilileri, THY'nin yine Larco Hospitality tarafından işletilen Hilton Vancouver Havalimanı Oteli ile de işbirliğini sürdürdüğünü aktardı. THY'nin uçuş ekibini temsil eden Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş) ile de iletişime geçmeye çalıştıklarını ancak geri dönüş alamadıklarını aktaran sendikanın Medya ve İletişim Sorumlusu Nate Holers, Hava-İş Başkanı Ali Kemal Tatlıbal'ın çağrıları yanıtsız bıraktığını dile getirdi.

'KANADA'NIN EN ZENGİN AİLESİ İŞLETİYOR, BİZ GEÇİNEMİYORUZ'
31 yıldır otelde çalıştığını anlatan oda görevlisi Ana Dikili Musuvanua, "Otel, Kanada'nın en zengin ailelerinden birine ait ama bize kendimizi ve ailelerimizi geçindirecek kadar maaş vermiyorlar. Bu yüzden greve çıktık. Sizleri mücadelemizi desteklemeye ve Türk Hava Yolları'na Kanada'daki işçilerin grev hakkına saygı göstermesini söylemeye çağırıyorum" dedi. Shaelyn Arnould adlı grevci işçi ise, "Grevimiz, yaşamaya yetecek kadar para kazanmakla ilgili ve Larco Hospitality, hak ettiğimiz saygıyı gösterene kadar mücadelemize devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

UNITE HERE Local 40'ın başkanı Zailda Chan da, şöyle konuştu: "Sheraton işçilerinin grev hattı, kompleksin etrafını sarıyor. THY'nin uçuş ekipleri, Hilton'da konaklamaya devam ediyor. THY, uçuş ekiplerini grev hattının arkasındaki bir otelde konaklatarak, toplu iş anlaşmazlığının uzamasına neden oluyor."

'THY, ADİL ÜCRET İÇİN AYAKLANAN İŞÇİLERİN GREVİNİ BALTALIYOR'
THY'ye de bir mektup gönderdiklerini ancak yanıt alamadıklarını aktaran sendika çalışanları, 'derhal harekete geçilmesi gerektiğini' bildirdi. Mektupta, "Türk Hava Yolları, adil ücret ve çalışma koşulları için ayağa kalkan işçilerin grevini baltalıyor" denildi. Sendika, "Alternatif bulunması için Türk Hava Yolları temsilcileriyle çalışmaktan mutluluk duyarız" diyerek, THY'ye başka bir otel bulunması adına yardım teklifinde de bulundu.

(Duvar)

 

Kanada'daki grevde 'THY' detayı

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Haha ~ 30 gün önce
Adamlar bizim sendikaya ulaşmaya çalışmışlar kendilerinden haber alabilirseniz bize de söyleyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kanadalı emekçiler ~ 1 ay önce
Hak arayanlara,grev isteyenlere hain,terörist denilen Türkiye ve Thy'nin gerçek durumunu bilseler böyle bir çağrı yapmaktan utanırlardı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km1 ~ 1 ay önce
İstasyon görevlisi ucuza otel ayarlamış kendi priminin derdinde şimdi sizin grevinizi umursayıp uçucuları maliyeti yüksek başka bir otele almaya gözü yemez. Şirkette çanak tuttuğu için isterse otelde kahvaltı verilmesin ekipler aç kalsın rezil olsun umurunda olmaz. Seçim zamanı bile tgs ‘yi baş tacı edip kendi öz çalışanını dışlamış bir aşağılık düzenin oyuncuları bunlar. Sorsan en birinci müslüman en birinci ahlak sahipleri bunlar. Yemeye doyamadıkları şirketin içini oydular göz göre göre kalkıp sizin boklu grevinizi mi önemseyecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km1 ~ 30 gün önce
Oteli istasyonun ayarladığını,bundan prim alınabileceğini düşünecek kadar sığ ve şirketin işleyişinden uzaksınız.
Fıkra gibi ~ 1 ay önce
THY'nin greve saygı duymasını bekliyorlarmış, ulan hiç güleceğim yoktu :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 1 ay önce
Tgs ye alım var mı ?
:))))) ~ 1 ay önce
Onlar ve devlet grevin anlamını bilmez ki,niyesini de bilmez.bizim ülkede demokrasi de olmadığından sizi anlayamaz,empati yapamazlar zira bu ülkede grev yasak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haha ~ 1 ay önce
Bizim başkan bizi bile sallamıyor sizi napsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bunlar bir denişik…. ~ 1 ay önce
Bunlar sendikanın sarısını ,başkanının da yalakasını sever…

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000