05 Temmuz 2024, Cuma 14:01:51

THY Uçuş Akademisi'nden 13 Uçaklık Sipariş

Türk Hava Yolları Uçuş Akademisi (TAFA), filosunu genişletme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
  • Hayırlı uğurlu olsun. Cessna 172’yi Da40’a tercih ederim her türlü

Türk Hava Yolları Uçuş Akademisi (TAFA), filosunu genişletme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. TAFA, kısa süre önce iki yeni DA42-VI model uçak teslim aldı ve ayrıca altı DA40 NG, yedi ek DA42-VI ve iki dönüştürülebilir DA40/DA42 FNPT II model uçak daha sipariş etti. Bu yeni yatırımla birlikte, Diamond Aircraft filosu 26 uçağa (12 DA40, 14 DA42) ulaşacak.

TAFA CEO'su Doç. Dr. İbrahim Zeki Akyurt, konuyla ilgili olarak, "Türk Hava Yolları Uçuş Akademisi, havayolumuzun artan ihtiyaçlarını karşılamak için en kaliteli pilotları yetiştirmeye kendini adamış durumda. Yeni Diamond DA40 NG ve DA42-VI uçak simülatörleri, DA40/DA42 simülatörlerinin aynı kokpite sahip olması sayesinde gerçek uçuş operasyonlarına kesintisiz geçiş sağlayarak eğitim programlarımızı daha da geliştirecek. Bu, pilot eğitiminde mükemmellik taahhüdümüzün bir yansımasıdır." dedi.

Diamond Aircraft Avusturya Satış Direktörü Jane Wang ise, "Türk Hava Yolları Uçuş Akademisi'ni yeni uçak alımı nedeniyle tebrik ederiz. En modern piston eğitim uçak teknolojisinden ve Diamond'ın operasyonel maliyet verimliliğinden, düşük emisyon ve gürültü seviyelerinden büyük ölçüde faydalanacaklar." ifadelerini kullandı.

Dört koltuklu DA42-VI, Diamond’ın teknoloji lideri hafif pistonlu çift motorlu uçaklarının en yeni versiyonu olarak biliniyor. Jet yakıtıyla çalışan DA42-VI, tek motordan çift motorluya geçişi kolaylaştırmak için tasarlanmış durumda ve geleneksel AVGAS motorlu çift motorlu uçaklara göre %50’ye varan yakıt tasarrufu sağlıyor. Panoramik kanopisi, tüm uçuş manevralarında mükemmel bir görüş alanı sunuyor.

Modern ve güvenli kompozit yapılı DA40 NG, gelişmiş Austro Engine 168 hp AE300 jet yakıtlı motoru ile ticari uzun mesafe navigasyonu ve aletli yaklaşma/iniş prosedürleri için etkili bir eğitim platformu olarak biliniyor. Uçakta Garmin G1000 NXi cam kokpitler bulunuyor ve benzerlerine göre yakıt verimliği imkanı sağlıyor.

THY Uçuş Akademisi'nden 13 Uçaklık Sipariş

Yorumlar

Eski mezun ~ 3 gün önce
Hayırlı uğurlu olsun. Cessna 172’yi Da40’a tercih ederim her türlü

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000