03 Temmuz 2024, Çarşamba 16:50:53

HTK-SEN sert açıklama! DHMİ'ye 'mobbing' suçlaması

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTK-SEN) yaptığı açıklamayla eş durumu nedeniyle 2 yıldır İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda hava trafik kontrolörü olarak görev yapan Sendika Genel Başkan Yardımcısı Rabia Demir Karabaş'ın DHMİ tarafından eski görev yerine gönderildiğini duyurdu.
  • Mobing yapan müdürü, şefi hukuki olarak pişman edeceğiz. Herkes haddini bilecek. Haklı bir mücadele veren atcleri baskıyla yıldırmaya çalışanlara gülüyoruz
  • Bürokratik oligarşi hala faaliyette. Çözerse reis çözer bu işi.
  • İnisiyatif almamış. Demiş ki ben Ankara’daki bir kontrölörü Yüksekova’ya atayarak inisiyatif almayabilirim. Üzücü bir durum ama bunun böyle olacağı belliydi.
  • Genel müdürlük 1 haftadır zehirlenme vakalarıyla gündemde, sesimizi hiç bir yere duyuramıyoruz ihmallerini asla kabul etmeyip sağlığımızla oynuyorlar. Torpille atadıkları gıda mühendisleri sus pus
  • O esnada Genel Müdürlük yemeklerden zehirlenip ishaliyle uğraşıyordu
  • Şirketleri, milyonlarca dolar zarara sokanlara yapılanlar az bile! Madem birliksiniz gelmeyin işe birgün hepiniz. Hepinizi kovamazlar ya? Gücünüz baştakilere yetmediği için ancak şirketleri zarara sokun siz.
  • Yaptım oldu ülkesi şaşırmamak gerek.
  • Her yerde söylüyorum 10 gün iac yapılacağına bir gün bir saat is bırakalım is bitsin inceldiği yerden kopsun
  • hava trafik kontrolörlerini yok sayarak,emeklerini küçümseyerek bir yere varılamaz.HTK lar taleplerinin peşinde olmaya devam edecekler..

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTK-SEN), yaptığı açıklamayla eş durumu nedeniyle 2 yıldır İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda hava trafik kontrolörü olarak görev yapan Sendika Genel Başkan Yardımcısı Rabia Demir Karabaş'ın DHMİ tarafından eski görev yerine gönderildiğini duyurdu.

İnisiyatif Almadan Çalışma faaliyetini yürüten sendikanın Genel Başkan Yardımcısına DHMİ tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden görev yeri değiştirilerek mobbing yapıldığını iddia eden Sendika sert bir açıklama yayınladı.

Yapılan açıklamada daha önce 14 Temmuz'a kadar yapılacağı duyurulan İAÇ faaliyetinin 21 Temmuz'a kadar uzatıldığı bildirildi.

HTK-SEN açıklaması:

Dün DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen bir resmi yazıyla, eş durumu mazeretinden ötürü yaklaşık 2 yıldır İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda hava trafik kontrolörü olarak görev yapan Genel Başkan Yardımcımız Rabia DEMİR KARABAŞ’ın görevlendirmesine hiçbir hukuki ve fiili sebep yokken son verilerek, eski görev yerine ivedilikle dönmesi tebliğ edilmiştir.

İlgili yetkililer bir taraftan kamuoyu önünde “İAÇ diye bir faaliyet yürütülüyor, etkisi yok, yaparlarsa yapsınlar” diyerek faaliyetin etkisini inkar ederken, diğer taraftan yürütülen faaliyeti baskılamak için bir anneyi eşinden ve küçük çocuklarından ayırıp, kurulu düzenini terk etmeye zorlamak suretiyle mobbing uygulamakta bir beis görmemektedir.

Verilen sözleri yerine getirmek ve ülkemizin de menfaatleri doğrultusunda konuyu çözümlemekten başka her türlü yola tevessül eden bu zorba yönetim anlayışı, kişiler üzerinden baskı uygulayarak idari yetkilerin de kötüye kullanımına hizmet etmekte, adeta yangına benzin dökmekte ve konuyu daha da içinden çıkılmaz bir hale getirmektedir.

Bilinmelidir ki baskı ve mobbing yöntemleri hiç kimseyi yıldıramayacak, bu tür adımlar ülkemizin menfaatleri için mücadele eden hava trafik kontrolörlerimizi birbirine daha da kenetlemekten başka bir neticeye ulaşamayacaktır.

Her şeyden önce sendikal hakların kullanımının sıkı bir Anayasal, yasal ve yargısal koruma altında olduğu unutulmamalıdır. Bu çerçevede Genel Başkan Yardımcımıza yönelik mobbing faaliyetine ilişkin olarak avukatlarımızca yargı yoluna başvurulacak olup, ilaveten Sendika Yönetim Kurulu kararıyla ilan edilen İAÇ faaliyeti tarihinin 21 Temmuz 2024 tarihine kadar uzatılmasına karar verilmiştir.

Sendika yöneticilerimize ve üyelerimize karşı baskı ve mobbing politikasının sürdürülmesi halinde daha ileri seviyede sendikal enstrümanların kullanılacağını da peşinen ikaz ve ilan etmek isteriz.

Üyelerimize ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HTK-SEN sert açıklama! DHMİ'ye 'mobbing' suçlaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

124.350 ~ 4 gün önce
Mobing yapan müdürü, şefi hukuki olarak pişman edeceğiz. Herkes haddini bilecek. Haklı bir mücadele veren atcleri baskıyla yıldırmaya çalışanlara gülüyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reis ~ 4 gün önce
Bürokratik oligarşi hala faaliyette. Çözerse reis çözer bu işi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DHMI ~ 5 gün önce
İnisiyatif almamış. Demiş ki ben Ankara’daki bir kontrölörü Yüksekova’ya atayarak inisiyatif almayabilirim. Üzücü bir durum ama bunun böyle olacağı belliydi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zehirlendik ~ 5 gün önce
Genel müdürlük 1 haftadır zehirlenme vakalarıyla gündemde, sesimizi hiç bir yere duyuramıyoruz ihmallerini asla kabul etmeyip sağlığımızla oynuyorlar. Torpille atadıkları gıda mühendisleri sus pus

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dhmi ishal ~ 5 gün önce
O esnada Genel Müdürlük yemeklerden zehirlenip ishaliyle uğraşıyordu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İyi olmuş ~ 5 gün önce
Şirketleri, milyonlarca dolar zarara sokanlara yapılanlar az bile! Madem birliksiniz gelmeyin işe birgün hepiniz. Hepinizi kovamazlar ya? Gücünüz baştakilere yetmediği için ancak şirketleri zarara sokun siz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 5 gün önce
Yaptım oldu ülkesi şaşırmamak gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sıktınız ama artık ~ 5 gün önce
Her yerde söylüyorum 10 gün iac yapılacağına bir gün bir saat is bırakalım is bitsin inceldiği yerden kopsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Willıam Wallace ~ 5 gün önce
hava trafik kontrolörlerini yok sayarak,emeklerini küçümseyerek bir yere varılamaz.HTK lar taleplerinin peşinde olmaya devam edecekler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000