03 Temmuz 2024, Çarşamba 20:45:10

IAE THY'nin zararı ödeyecek

THY'nin A320 serisi uçakların yere inmesine neden olan motor sorunları nedeni ile IAE firması ile yeni anlaşma yapıldı.
  • Genel kurulda bu konuda soru sorulduğunda, sinirlenip 5. Kol benzetmesi yapanların vermeleri gereken cevap buydu.
  • "Ortaklığımız ile International Aero Engines, LLC (IAE) arasındaki Satın alma ve Bakım anlaşmalarının revize edilerek Ortaklığımızın oluşan zararlarının tazmin edilmesine yönelik uzlaşmaya varılmıştır." Buyurmuşlar. Böyle bir revizeye gerek kalmış olması bir hatadır. Bu hatanın düzeltilebilmiş olması ise büyük şanstır.

THY'nin A320 serisi uçakların yere inmesine neden olan motor sorunları nedeni ile IAE firması ile yeni anlaşma yapıldı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada International Aero Engines ile satın alma ve bakım anlaşmasının revize edildiği ve THY'nin oluşan zararının tazmin edilmesi konusunda uzlaşıldığı ifade edildi. 

PW1100G-JM tipi motorlardaki sorun nedeniyle dünya genelinde yüzlerce uçak yere indirilmişti.

THY'nin KAP açıklaması;
Ortaklığımız Yönetim Kurulu tarafından alınan karara istinaden, Ortaklığımız filosunda yer alan PW1100G-JM tipi motora sahip A320/321NEO uçaklarındaki motor kaynaklı operasyonel sorunların etkisini azaltmak amacıyla Ortaklığımız ile International Aero Engines, LLC (IAE) arasındaki Satın alma ve Bakım anlaşmalarının revize edilerek Ortaklığımızın oluşan zararlarının tazmin edilmesine yönelik uzlaşmaya varılmıştır.

IAE THY'nin zararı ödeyecek

Yorumlar

5. kol ~ 4 gün önce
Genel kurulda bu konuda soru sorulduğunda, sinirlenip 5. Kol benzetmesi yapanların vermeleri gereken cevap buydu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
6.KOL ~ 4 gün önce
"Ortaklığımız ile International Aero Engines, LLC (IAE) arasındaki Satın alma ve Bakım anlaşmalarının revize edilerek Ortaklığımızın oluşan zararlarının tazmin edilmesine yönelik uzlaşmaya varılmıştır." Buyurmuşlar. Böyle bir revizeye gerek kalmış olması bir hatadır. Bu hatanın düzeltilebilmiş olması ise büyük şanstır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000